Povesti despre iubire si divort

Am o mama si un tata care se iubesc. Asta e bine. Numai ca, uneori, ma deranjeaza cand ei sunt foarte apropiati, ma gandesc ca pe mine nu ma mai iubesc.

Mai ales mami… Si atunci, incerc sa ma bag intre ei, sa nu mai fie asa de apropiati.

Am auzit de la o fetita de la gradi ca parintii ei divorteaza. Nu stiam ce inseamna, mi s-a parut cam aiurea cuvantul, parea asa de aspru, intepator.

Banuiam ca e ceva de rau, pentru ca fetita era cam trista si cam speriata cand il pronunta.

La ora de desen, fetita a spus tare, sa auda si Doamna, ca parintii ei divorteaza si atunci am inteles ca „divort este ceva rau – ca Doamna a spus: Vai, mititica de tine, imi pare rau'.

Cand am luat pauza de masa, m-am asezat langa ea si am spus: Cum fac parintii cand divor­teaza?'. Pentru ca ma gandeam ca poate si ai mei divorteaza si eu nu stiu.

Ea a spus ca se cearta me­reu, tati lipseste mult de acasa, iar mami plange, apoi se inchid in bucatarie si se cearta mai soptit, pe urma se duc la tribunal sa divor­teze. Si in final se despart.

Aoleu, ma gandeam, pai si mami si tati se cearta, si tati lipseste une­ori de acasa… Din ce cauza ei divorteaza? Ca nu am fost eu cuminte, cred', a spus fetita, din cauza mea ei se certau foarte mult. Cred ca doar mami ma iubeste, ca o sa stau cu ea, cred ca ea m-a iertat.

Dar cred ca si tati. Nu stiu, nu o sa mai am si mama, si tata, am doar mama. Nu stiu…'. Groaznic, am spus, eu vreau sa am amandoi parintii, nu vreau sa divorteze. Pai fii si tu mai cuminte, poate nu se mai despart. Am incercat', a spus fetita, dar degeaba.

Oricum, cred ca din cauza ca nu am vrut sa mananc fructele se intampla asta. Mereu mami si tati se certau ca nu voiam eu fructele. As vrea sa mananc toate fructele, sa nu mai divorteze, le-am spus, am si mancat , dar… cred ca nu se mai poate'.

Am inceput sa plang de ingrijorare, si parintii mei se certau une­ori cand faceam eu o prostie sau nu mancam tot. Nu m-am gandit ca, daca fac ceva rau, ei o sa se desparta.
 

Citeste continuarea in revista BABY – aprilie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista