Poza care a ajutat o mama sa isi salveze copilul

Pare incredibl la prima vedere, insa o simpla poza facuta fiului sau, a ajutat o mama sa mearga la timp la medic cu copilul si sa descopere ca aceasta avea cancer, salvandu-i astfel viata.

Julie Fitzgerald, o mamica din SUA, a observat ca in pozele pe care le facea, ochiul stang al fiului sau aparea mereu, ciudat, acoperit de o pata alba. Si-a amintit ca citise recent un articol in care scria ca acele pete albe care apar in zona ochilor in fotografii (in loc de efectul de”ochi rosii”) pot fi un semn ingrijorator de cancer.

Atunci Julie, i-a mai facut o poza fiului sau, si vazand ca si in acea imagine ochiul stang apare acoperit de o pata alba, l-a dus de urgenta la medic. In urma analizelor, au descoperit ca 75% din ochiul stang la baietelului era acoperit de tumori, acesta fiind diagnosticat cu retinoblastom, o forma de carcer care apare pe retina si este in general diagosticata la copiii de pana in 5 ani.

 

Clipboard02

Retinoblastomul este un tip de cancer care se raspandeste rapid si daca nu este intervenit la timp, asa cum a fost in cazul familiei Fitzgerald, acest timp de cancer este fatal.

Din cauza extinderii atat de mari a tumorilor, medicii au decis sa ii indeparteze complet ochiul copilului pentru a-i salva viata.

 

Clipboard04

 

Asa cum declara mama sa pentru ABC, „Daca nu ar fi luat aceasta masura drastica de indepartare completa a ochilului cancerul s-ar fi extins rapid in sange si in creier. Vietile noastre au trecut de la normal, la cancer, la supravietuitor al cancerului in decurs de 3 saptamani si desi s-a dovedit a fi cel mai mare cosmar al nostru, in final i-a salvat viata fiului nostru”

Sursa: abcnews.com
Foto: 123rf.com; captura video
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau