Pozitii sexuale recomandate in timpul sarcinii

Chiar daca esti insarcinata si, pe masura ce timpul trece, burtica ta creste, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la relatiile intime. Exista pozitii sexuale recomandate in timpul sarcinii, care te vor ajuta sa ai parte de momente placute, fara riscuri.

Pozitii sexuale recomandate in timpul sarcinii

Pe masura ce sarcina avanseaza, e posibil sa nu mai poti miza pe aceleasi pozitii sexuale pe care le foloseai pana de curand. Cand vine vorba de adaptare, aspectul important pe care trebuie sa il retii este ca tot ce conteaza e ca amandoi sa stati comod, iar pe uter nu trebuie sa existe presiune.

Tu deasupra

E una din cele mai comune pozitii sexuale, preferate de mai toate cuplurile. Avantajul in acest caz este ca tu poti controla penetrarea, care in ultimele luni de sarcina este contraindicat sa fie prea profunda.
In plus, nu exista deloc presiune pe abdomenul tau.

Amandoi pe o parte (linguritele)

Intindeti-va amandoi pe o parte, el cu fata catre tine, iar tu cu spatele catre el. Daca simti nevoia, asaza-ti o perna sub genunchiul care ramane deasupra, pentru un confort mai mare.
In aceasta pozitie penetrarea este superficiala, indicata mai ales in ultimele saptamani de sarcina.

Pozitia misionarului, adaptata

Desi pare greu de crezut, pozitia misionarului poate fi folosita cu succes si de cuplurile ce urmeaza sa devina parinti. E suficient ca spatele viitoarei mame sa fie bine sustinut de perne comode, iar barbatul sa isi concentreze greutatea pe palme si genunchi, evitand burtica.

Pe marginea patului

Asaza-te pe marginea patului si lasa-te pe spate, cu o perna in zona spatelui.
Pentru aceasta pozitie, el trebuie sa fie in fata ta, in genunchi, iar picioarele tale sa-l inconjoare.

In mijlocul patului

Asezati-va in mijlocul patului, amandoi in genunchi, iar tu indreapta-te cu spatele catre el.
Pentru aceasta pozitie sexuala, perfecta in timpul sarcinii, el trebuie sa se lase pe calcaie, din pozitia stand in genunchi, iar tu sa te lasi pe el, indreptandu-te de spate.
Aceasta pozitie este extrem de comoda, dar totodata intima pentru amandoi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate