Blat:
6 oua
300 g zahar tos
1 plic praf de copt
200 g faina
6 linguri de apa
3 linguri cacao
sare
Crema si umplutura:
3-4 banane mari
1 pachet unt
1 ou
200 g zahar
2 linguri faina
vanilie
200 ml lapte
ciocolata rasa
Pentru blat se amesteca galbenusurile cu o parte de zahar, apa, faina, praf de copt, cacao si sare pana rezulta un amestec omogen. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in aluatul de mai sus. Se coace blatul la foc moderat 45-50 min. Pentru crema se fierb pe baie de abur oul, zaharul, faina, vanilia si laptele rezultand o budinca, dupa racire se adauga untul si crema este gata.
Asamblarea prajiturii: Blatul se taie in doua parti si se insiropeaza prima foaie cu sirop de zahar caramelizat se pun felii de banane pe toata suprafata foii, se intinde crema si se pune cea de-a doua foaie. Cu un rest de crema se unge a doua foaie si se rade ciocolata; o alta optiune pentru fatada poate fi o glazura de ciocolata. Pofta buna!