Prăjitură cu lămâie, fără coacere

Un dulce pufos, aerisit, uşor de făcut şi extrem de gustos – iată cum să prepari cea mai bună prăjitură cu lămâie, fără coacere.

 

Ingrediente

• 35 biscuiţi cu unt

• 3 linguri unt

• 100 g praf budincă de vanilie sau de lămâie

• 1 cană de lapte

• 4 căni de frişcă bătută (din cca 250 ml frişcă lichidă)

• 1 cană cremă de lămâie (lemon curd) – vezi reţeta mai jos

 

Pentru crema de lămâie (lemon curd):

• 4 lămâi medii (sau 3 lămâi mari)

• 120 g unt

• 225 g zahăr

• 3 ouă bătute

Rade coaja lămâilor, evitând partea albă, apoi stoarce zeama.

La bain marie, topeşte untul, adaugă zahărul, zeama şi coaja de lămâie şi ouăle bătute, amestecând continuu, până când compoziţia începe să se îngroaşe. Mai lăsă câteva minute pe foc, amestecând din când în când, până când compoziţia îmbracă lingura. Lasă crema să se răcească.

 

Mod de preparare:

prajitura-cu-lamaie

Cu sucitorul sau cu mâna, mărunţeşte 20 dintre biscuiţi, apoi amestecă-i cu untul la temperatura camerei, nu topit, până se omogenizează. Aşază amestecul într-o tavă de aproximativ 23 x 23 cm, formând un strat cât de cât uniform. Atenţie, acest strat nu este o crustă, deci nu e nevoie să apeşi cu degetele, trebuie să fie aerisit, nu îndesat!

Şterge castronul, apoi pune în el praful de budincă de vanilie şi laptele. Amestecă bine până se omogenizează. Lasă budinca să se odihnească 2-3 minute, apoi amestec-o cu 1 cană de frişcă bătută. Toarnă uşor peste stratul de biscuiţi cu unt.

Mărunţeşte şi biscuiţii rămaşi şi presară jumătate dintre ei peste budinca de vanilie. Păstrează cealaltă jumătate pentru decor.

Amestecă crema de lămâie cu 1 cană de frişcă şi toarnă amestecul peste al doilea strat de biscuiţi.

În final, toarnă frişca rămasă peste stratul de cremă de lămâie. Presară deasupra biscuiţii rămaşi. Acoperă cu folie de plastic şi ţine la frigider cel puţin 8 ore înainte de a servi.

Sursa: crazyforcrust.com

Recomandari
Huff
Unica.ro
Mai multe din Deserturi