Prăjitură cu pâine prăjită şi ciocolată caldă

Ingrediente

Pentru pâinea prăjită:

> 1 cană de lapte integral
> 3-4 linguri ciocolată caldă (pudră instant)
> 3 ouă mari
> 4 linguri unt
> 1 linguriţă esenţă de vanilie
> un vârf de cuţit de sare
> 8 felii groase de pâine Challah (sau orice alt tip de pâine preferi)

 

Pentru crema ganache:

> ¾ cană de smântână
> 250 grame ciocolată semi-dulce, mărunţită
> 1 lingură unt
> 2 linguriţe expresso instant (pudră)

 

Pentru topping:

> frişcă
> bezele (cele de casă sunt cele mai bune!)
> nucă de cocos rumenită (opţional)

 

Mod de preparare:

  1. Pentru crema ganache. Într-un crăticioară adaugă smântâna, untul şi ciocolata, pune la bain-marie, la foc mic, amestecând continuu, până ce omogenizează. Adaugă expresso instant şi amestecă bine, până se dizolvă complet. Pune crema 15 minute la congelator sau 30 de minute la frigider, dar nu mai mult, deoarece este important să fie tartinabilă.
  2. Pentru pâinea prăjită. Într-o crăticioară, pune laptele la foc. Când e fierbinte, adaugă 3-4 linguri de ciocolată caldă instant (pudră), amestecă bine şi lasă să se răcească 5 minute.
  3. Între timp, amestecă într-o tigaie largă amestecă ouăle, esenţa de vanilie şi sarea. Adaugă şi ciocolata caldă şi amestecă bine.
  4. Scoate crema ganache din frigider/congelator şi, cu ajutorul unei linguri, întinde cremă pe o singură parte a fiecărei felii de pâine (atenţie, nu vei folosi toată crema). Lipeşte feliile două câte două, astfel încât să obţii 4 sandwich-uri. Aşază sandwich-urile în amestecul de ciocolată caldă şi ouă, acoperă tigaia şi ţine-o la frigider 15 minute. După 15 minute, întoarce sandwich-urile pe partea cealaltă şi mai lasă-le la frigider 15 minute (sau până a doua zi).
  5. Ca să prăjim pâinea, ungem cu unt o tigaie mare sau un grătar, punem pe foc, iar când se încinge punem la prăjit sandwich-urile, până se rumenesc, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Ia pâinea de pe foc şi serveşte imediat, cu frişcă, bezele (ar trebui să le rumeneşti puţin şi pe ele), nucă de cocos rumenită (opţional) şi puţină cremă ganache deasupra.

 

Iată cum să faci această prăjitură cu pâine prăjită şi ciocolată caldă, în imagini:

 

Sursa: halfbakedharvest.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton