Prajitura „racoroasa”

Ingrediente:

Pentru blat:
7 oua,
10 linguri zahar,
10 linguri ulei,
1 praf de copt,
10 linguri faina

Pentru sirop:
400 ml apa,
10 linguri zahar

Crema:
un plic „Creme Ole” de capsuni de la Dr Oetker, care se prepara conform instructiunilor

Glazura:
4 patrate de ciocolata alba menaj,
3 linguri ulei,
3 linguri lapte

Preparare:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se mai bate cateva minute. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga treptat peste albusuri, se pun si praful de copt si faina si se amesteca bine.

Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 40 de min. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se taie blatul in doua foi. Se insiropeaza prima parte cu jumatate din siropul obtinut din apa care se fierbe cu zaharul (400 ml apa si 10 linguri de zahar), apoi se adauga crema preparata conform instructiunilor, se pune a doua parte de blat si se insiropeaza.

Ciocolata de menaj se topeste pe aburi, se amesteca cu uleiul si laptele si se lasa sa clocoteasca 1-2 min. pe baia de aburi, apoi se intinde peste prajitura. Se baga la frigider (dupa ce ciocolata s-a racit) si este „racoroasa” dupa 2 ore. Pofta buna!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton