Prajitura triunghi

Ingrediente:

Blat:
250 gr zahar
50 gr untura
600 gr faina
3 linguri miere de albine topita
4 linguri de lapte
2 oua
1 praf de copt
cacao

Crema:
4 budinci
1,5 l lapte
250 gr zahar
250 gr margarina

Preparare:

Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albine topite. Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati. Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii. Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata (spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati). Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacao (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.

Crema prepara astfel: Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroasa. Il lasam la racit si apoi adaugam in el 250 gr margarina si amestecam bine sa se omogenizeze. Trecem la umplerea foilor: pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie, peste ea punem crema si apoi 3 bastonase. Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt.

Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema. Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de triunghi. Procedam la fel si cu cealalta foaie. Obtinem astfel un triunghi pe care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura s-a prins.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton