Prajituri de Craciun

Ingrediente:

350 gr faina
75 gr miere
175 gr zahar
50 gr unt
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita sare
100 gr gem
zahar pudra

Preparare:

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Pe baie de aburi se amesteca untul, mierea si zaharul pana ce se topeste. Aceasta compozitie se toarna peste faina. Se adauga oul, scortisoara si zeama de la lamaie, apoi se framanta aluatul. Aluatul se intinde intr-o foaie de 3 cm grosime.

Dupa care se imparte in doua, astfel dintr-o parte se fac niste forme rotunde, iar din cealalta se fac tot niste forme rotunde, pe care insa le decupati la mijloc, cu diferite modele mici (inimioare, stelute).

Se asaza pe o tava tapetata cu faina si se baga la cuptor. Dupa ce se racesc asezati peste prejiturelele nedecupate, un strat fin de gem, apoi le acoperiti cu cele decupate la mijloc. Practic gemul ar trebui sa iasa la suprafata si sa ia forma stelutei sau inimioarei. Dupa care se pudreaza cu zahar pudra din belsug.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton