Pregatirea psihologica a copilului pentru scoala

 

Pregatirea copilului pentru scoala presupune atingerea de catre acesta a unei stari de disponibilitate pentru activitatea de invatare, stare psihologica necesara momentului de debut scolar.

Autoarea exploreaza, sub diferite unghiuri de vedere si cu diverse mijloace, procesul maturizarii si dezvoltarii psihice a copilului prescolar, ca premisa a trecerii lui la statutul de scolar si la activitatea de invatare din scoala.

Studiul este o sursa de sugestii, recomandari, indicatii privind modul cum poate fi asigurata mai bine translatia de la activitatea de joc la cea de invatare si cum poate educatorul sa-si amelioreze performantele instructiv-educative legate de facilitarea acestui proces.

  • Varsta prescolara si caracteristicile ei psihologice
  • Dimensiuni ale maturizarii biopsihosociale a copilului de varsta prescolara
  • Conturarea principalelor componente ale personalitatii la varsta prescolara.

Asemenea unor colectii deja de traditie de la edituri de prestigiu din strainatate, Psihologia copilului & Parenting, prima colectie de parenting din Romania, se adreseaza an special parintilor si psihologilor care lucreaza an domeniu si asi propune sa-i ajute an educarea copiilor si pregatirea lor pentru diferitele etape pe care trebuie sa le traverseze. 

Afla mai multe pe www.polirom.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Lectura