Prenumele, alege-l pe cel potrivit

Presiunea de a alege un nume pentru viitorul nascut este mare, pe de o parte, pentru ca „taram dupa noi un prenume toata viata, iar pe de alta parte, pentru ca numele isi pune amprenta asupra personalitatii si devenirii ulterioare a copilului.

Cei care stiu cate ceva despre numerologie stiu ca si numele, la fel ca si data nasterii, poate fi transpus intr-o matrice simpla care descrie personalitatea, motivatiile, talentele si limitele copilului, la fel ca si compatibilitatea cu alte persoane.

Numele primit la nastere ii imprima bebelusului un anumit mod de a fi si o anumita linie directoare, pe care o va urma de-a lungul vietii.

Cum alegi
Alegerea numelui se petrece, in majoritatea cazurilor (71%), in timpul sarcinii, doar 24% dintre parintii in devenire aleg un nume inainte de conceperea bebelusului si un procent mic, de 5%, se decid cum se va numi copilul dupa ce il vad adus pe lume.

S-a demonstrat ca cei mici isi recunosc prenumele de pe la 4-5 luni, cand incep sa faca diferenta intre numele lor si al altora, chiar daca se afla intr-un mediu cu zgomot.

Cand va fi strigat pe nume, un bebelus va intoarce capul in directia din care a fost strigat.
 

Citeste continuarea in revista BABY – octombrie.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista