Prietenul nostru, Bifidus

In ultimii ani, pe rafturile supermarketurilor au poposit o multime de produse pentru copii pe eticheta carora este mentionat Bifidus.

Daca traiti pe aceasta planeta, este imposibil sa nu fi auzit despre probiotice – bacteriile prietenoase, care au un rol foarte important in mentinerea echilibrului florei intestinale si care se regasesc si in laptele matern.

La scurt timp dupa nastere, intestinul bebelusului este populat de bacterii „bune, dar si de bacterii patogene, care pot provoca boli. Impreuna, ele alcatuiesc flora intestinala. Tubul digestiv, cunoscut in principal pentru rolul sau in absorbtia substantelor nutrivite din alimente, este un organ „imunitar foarte important  – 80% dintre celulele sistemului nostru imunitar fiind concentrate la nivelul lui. De aceea, prezen­­­ta mai multor bacterii prietenoase in flora intestinala este importanta, ele stimuland sistemul imunitar si educandu-l sa ras­punda prompt la agresiuni.

Imediat dupa perioada de incepere a diversificarii alimentare, s-a constatat ca numarul bacterii­lor prietenoase scade, ceea ce face organismul copilului mic mai vulnerabil in fata agresiunii factorilor externi. In aceasta etapa, este important sa introducem in alimentatia copilului produse suplimentate cu probiotice.

Bifidus BL este „vedeta bacteriilor prie­tenoase. Si pentru ca l-ati tot va­zut pe etichetele produselor pentru copii, sa-l pre­zentam cum se cuvine.

Bifidus ajuta la reglarea si menti­­­nerea echilibrului florei intestinale, favorizeaza inmulti­­­rea altor bacterii prietenoase si contribuie la crearea enzimelor digestive, in timp ce inhiba activitatea bacteriilor patogene.
Bifidus influenteaza, practic, in­­treg tranzitul digestiv si contribuie si la rezolvarea problemelor legate de scaune diareice sau, dimpotriva, constipatie.

Dupa un tratament cu antibiotice, medicii recomanda doze suplimentare de Bifidus, tocmai pentru ca antibioticele ataca flora intestinala si perturba echilibrul, ceea ce lasa loc pentru bacteriile patogene, care pot provoca o noua infectie digestiva.

Medicii recomanda

Inclusiv adultii ar trebui sa consume alimente cu Bifidus, ne sfatuiesc medicii, pentru ca obiceiurile noastre alimentare (consumul in exces de ceai, cafea, medicamente, bauturi acidulate si alte chimicale care se gasesc din plin in hrana noastra) afecteaza sistemul digestiv si echilibrul florei noastre intestinale.    

Text: Arhiva Edipresse; Foto: HEPTA.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nutritie