Prima câștigătoare a bursei! Fetița care luptă cu destinul și învinge

Campania „Jurnal de fapte bune' dă primele roade, iar deschizătoare de drumuri este Marina Corneliu. La doar 12 ani, această fetiţă cu rezultate şcolare mult peste medie, hărăzită cu un talent excepţional pentru tot ce înseamnă arte plastice, a depăşit piedici care ar fi îngenuncheat până acum oameni în toată firea.

Fiecare colţişor al apartamentului în care locuieşte, într-un cartier din marginea Capitalei, poartă însemnele talentului extraordinar al Marinei. Şi-a decorat camera cu tot felul de statuete din pământ vopsit, tablouri pictate cu farduri şi păpuşi din paie, toate create de-a lungul verilor petrecute la ţară.

Baia este o adevărată galerie de artă: acum doi ani, înainte de ziua ei, şi-a zis să înfrumuseţeze aspectul încăperii pentru a-şi încânta musafirii: de atunci, animale, zâne şi planete multicolore se înghesuie pe zidurile sălii de baie. De altfel, pereţii casei au fost prima planşă de desen a Marinei.

După cum îşi aminteşte amuzată Laura, mama sa, „poate nu am fost suficient de încântată de primele semne ale talentului Marinei. Avea un an şi jumătate, eu eram deja aproape paralizată din cauza bolii şi reuşisem cu mari eforturi să zugrăvesc casa. Înarmată cu un creion dermatograf, Marina şi-a găsit şevaletul perfect pentru primele desene'.

Continuarea pe Libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie