Prima femeie din lume care a nascut asa

Malin, are 37 de ani, locuieste in Suedia si este abolut indragostita nebuneste de partenerul sau Claes, insa ceva le sta in cale, pentru a fi complet fericiti.

Cei doi isi doresc sa isi intemeieze o familie insa Malin, din cauza unui defect genetic (Sindromul Rokitansky), s-a nascut fara vagin si fara uter.

Cand era mai tanara, a facut o operatie in urma careia a primit un vagin artificial, insa a stiut inca din copilarie ca nu va putea sa aiba copii, insa Claes a refuzat sa renunte la visul de a-si intemeia o familie.

Claes reuseste sa o bage pe Malin, care la vremea respectiva avea 29 de ani, intr-un proiect de cercetare riscant si fara precedent, realizat la Universitatea Gothenburg. La acest propiect nu au participat decat 9 femei, Malin fiind una dintre ele.

Toate femeile inscrise in proiect, impartaseau aceeasi soarta, din cauza unor malformatii, nu puteau avea copii. Scopul studiului a fost de a implanta un uter in corpul femeilor.

Incercarile din trecut au aratat ca transplantul de la cadavre era in general respins, in cazul in care familia donatorului accepta transplantul.

Ewa Rosen, in varsta de 61 de ani, este o prietena de familie, are 2 baieti si 4 nepoti si s-a oferit imediat voluntar sa ii doneze lui Malin uterul sau.

O data cu acest dar, a venit si miracolul: la doar 43 de zile de la operatia de transplant, Malin, acum in varsta de 35 de ani, a avut prima menstruatie.

Apoi, la doar un an de la transplant, Malin si Claes au putut sa isi implineasca visul pentru ca Malin era insarcinata, asfel ca ce-a mai mare dorinta a lor s-a implinit.

Bebelusul s-a dezvoltat perfect in uter, insa dupa ce au aparut o serie de complicatii, in saptamana 31 de sarcina, Malin a nascut prin cezariana. Nimeni nu poate spune sigur daca a fost sau nu din cauza transplantului, insa pentru Malin si Claes nici nu mai conteaza. Acum au posibilitatea de a-si tine in brate bebelusul pe care si l-au dorit toata viata, iar micutul Vincernt i-a facut cei mai fericiti parinti din lume.

Intre timp, micutul Vincent a implinit un anisor si este un copilas vesel si foarte foarte atent la tot ce se intampla in jurul sau. Inca nu poate intelege drumul lung si anevoios pe care l-au parcurs parintii sai pentru a-l aduce pe lume.

Ewa Rosen, donatorul, a devenit ca o bunica pentru Vincent si are o relatie speciala cu Malin si familia sa.

Dupa nastere, a fost indepartat chirurgical uterul implantat, pentru ca Malin sa nu fie nevoita sa urmeze o terapie hormonala puternica.

Organismele a 7 din cele 9 femei care au participat la acest propiect au acceptat uterele implantate si 4 dintre acestea au avut copii, Vincent fiind prinmul dintre copiii nascuti.

Sursa: idealist4ever.com
Foto: 123rf.com; Twitter.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate