Prima zi de scoala

Inceperea scolii este o pagina importanta in viata copilului. Ea va provoca din partea lui (dar si a noastra) emotii impartite: entuziasm, ingrijorare, excitatie, anxietate etc.

Este normal sa ne facem putin griji pentru felul in care se va adapta copilul nostru la aceasta noua aventura, sau sa ne intrebam daca este pregatit pentru aceasta etapa. Raspunsul depinde, evident, de nivelul de autonomie, de siguranta afectiva si de nivelul lui de socializare.

Chiar daca un copil este obisnuit sa frecventeze gradinita, intrarea la „scoala cea mare” ramane un moment plin de febrilitate si nervozitate.

Este o etapa marcata de multiple schimbari: un nou mediu, noi prieteni, invatatoarea, mesele la cantina, autobuzul etc. De aceea, este foarte important sa-l incurajam si sa-l pregatim cu blandete, pentru ca aceasta zi sa fie dintre cele mai pozitive pentru copilul nostru.

Cu mult inainte de inceperea scolii, trebuie sa-i permiteti copilului sa-si dezvolte in mod adecvat nivelul de autonomie, pentru ca separarea (absolut normala) prin care trece la inceperea scolii sa fie cat mai usoara.
Vizitati dinainte scoala si imprejurimile impreuna cu copilul (curtea, drumul pana acolo, terenul de joaca etc.) si explicati-i cum se vor desfasura zilele acolo. Acest lucru ii da siguranta si mai scade din stres…

 

Citeste continuarea in revista Baby – septembrie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista