Primul an: ce sa nu faci!

Cele mai multe informatii despre alimentatia in primul an de viata sunt despre ce sa faci. Stii insa lucrurile pe care nu ai voie sa le faci in materie de hranire a bebelusului?

  • Bebelusul nu are voie niciun fel de bautura indulcita sau dulce, bauturi carbogazoase si, in niciun caz, energizante.
     
  • Mierea este interzisa cu desavarsire in primul an din viata copilului (si contraindicata, de fapt, pana la trei ani) din cauza pericolului de botulism.

    Nu va luati dupa bunicile si prietenii care va lauda proprietatile curative si profilactice ale mierii, caci si mierea „curata, din productie proprie, poate contine toxina botulinica; aceasta, odata ajunsa in tractul digestiv, cauzeaza paralizia musculara – mai intai la nivelul fetei, apoi al membrelor, iar in formele severe duce la paralizia muschilor respiratorii si moarte.
     

  • Ouale sunt contraindicate in primul an, din cauza pericolului mare de alergii. Aveti grija ca, in cazul in care cel mic este vaccinat (in componenta unor vaccinuri intra o substanta extrasa din albusul de ou), sa urmariti eventualele reactii, pentru a putea interveni rapid. Daca in familie aveti persoane alergice, asteptati pana la trei ani pentru a-i da copilului alimente alergene – alune, nuci, fructe de mare.

Citeste continuarea in revista Baby – septembrie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista