Primul an cu Tudor (luna a treia si a patra)

Tudor Alexandru a implinit trei luni, este in plina faza de socializare si este extrem de atras de zgomote, dupa cum am aflat in timpul sedintei foto.

Tudor, poveste, familie, dezvoltare

Hai sa ne jucam Nu mai dormim incontinuu intre mese – doar o ora si ceva dupa fiecare masa – si vrem socializare…

Tudor protesteaza daca nu-l bagam in seama mai mult timp, asa ca ne maimutarim si dialogam.

Avem o noua pasiune – o jucarie centru de gimnastica; ieri i-am pus pentru prima oara inelele in manute si a tras de ele in toate partile. Iar eu m-am linistit, imi faceam griji ca nu face lucruri pe care ar trebui sa le faca.

Mofturi la masa Are 62 de cm si 6,880 g – a crescut ca la carte, dar tot imi mai fac griji legate de masa. Suntem la patru mese pe zi de vreo doua saptamani – papa la orele 8, 13, 17 si 23.

In ultima saptamana, cand l-am cantarit, luase doar 10 g fata de saptamana precedenta. Am vorbit imediat cu medicul – m-a linistit, spunandu-mi ca fiecare copil are ritmul lui si ca nu este nicio problema atata timp cat ia totusi in greutate, doarme suficient si face progrese corespunzator varstei lui.

Alte probleme
Tot la masa – adoarme destul de des sau, dimpotriva, este agitat, fara un motiv aparent. Uneori, depasim jumatatea de ora regulamentara, din acest motiv.

Desi e evident ca ii e foame, cand ii dai biberonul, nu e haplea. Mananca incet – se intampla des sa „rada” 100 ml (din portia de 230) si, pe urma, se joaca cu manutele – pentru ca, nu-i asa?, am descoperit cum sa impingem cu manutele – impinge biberonul, si-l scoate din gura – cand i-l pui la loc, zambeste si se joaca – uitandu-se la tine, il impinge din nou.

In timpul sedintei foto, Tudor a adormit la masa – lucru care se intampla destul de frecvent.

Ana a insistat de cateva ori si l-a trezit, dar masa s-a terminat cu o grimasa de nemultumire a mamei si un zambet aruncat in plina scufundare in visare de catre Tudor, aparent multumit de propriile performante la masa. Cand l-a luat in brate pentru eructat, Ana a uitat imediat ca este „suparata” pe micul puturos…

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor