Primul copil cu COVID-19 internat la Terapie Intensivă din România

Un copil în vârstă de 9 ani și 11 luni ani, cu COVID-19, a ajuns la Terapie Intensivă. Este primul caz de acest fel din România, de la debutul pandemiei.

În urmă cu o săptămână, copilul s-a prezentat de urgență la spitalul din Buzău cu dureri mari de cap și febră. Pentru că ambii părinți ai copilului sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, minorului i-a fost făcut testul COVID-19, dar rezultatul a ieșit negativ, așadar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din București, unde i-a fost repetat testul. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv.

Citește și: Spitalele pregătesc mai multe locuri pentru copiii cu COVID-19

În urma infecției cu virusul pandemic a dezvoltat sindromul inflamator multisistem, un sindrom foarte rar. Din acest motiv, medicii au decis să transfere copilul la Terapie Intensivă. Acum, starea copilului este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, dar i-au fost afectați plămânii.

Profesorul Alexandru Rafila a explicat, potrivit digi24.ro, că astfel de complicații se întâlnesc foarte rar în cazul copiilor: „Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situații, sigur, foarte traumatizante pentru părinți. Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare”.

sursa foto – 123rf.com

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri