Primul Craciun cu bebelusul

Acestea sunt cele mai frumoase Sarbatori de pana acum – parca totul capata sens, totul este mai emotionant: colindele si povestea Nasterii Domnului, si bradul, pana si cozonacii miros mai frumos…

De ce? Pentru ca cel mai frumos este Craciunul in acele familii in care sta si doarme un bebelus precum cel din colinde… Parca ne-am dori ca aceste zile sa nu se mai termine…

Si timpul parca curge mai incet, simtim nevoia sa savuram fiecare secunda de sarbatoare cu copilul alaturi de noi. Oare toate mamicile de bebelusi au o lacrima in ochi cand asculta „Deschide usa, crestine?

Pentru ca o mica parte dintre ele vibreaza alaturi de Maria, care umbla din casa in casa… Ce real suna telefonul, rupand vraja in care ne scufundam – mama, tata si prunc -, in casa noastra impodobita de sarbatoare: sunt bunicii, matusile, prietenii, intrebandu-ne ce facem si daca ne vedem de Sarbatori.

In fiecare an, trecem prin acelasi lucru: cum sa impartim Sarbatorile intre parinti, socri si prieteni. Dar acum avem familia noastra, este timpul sa facem diferenta intre ce este al nostru si ce este al parintilor nostri.

Asa ca este timpul sa ne adunam – mama si tata – si sa decidem din timp cum vom face anul acesta incat sa nu ranim sentimente.

Primul de care vom tine cont, din punct de vedere al confortului, riscului de imbolnavire sau suprasolicitare va fi bebelusul.

Trebuie neaparat sa desfacem cadourile la bunici? Nu mai bine vin ei pentru o jumatate de ora la noi? Sau mai bine amanam vizita pentru o alta zi, tinand cont ca acum nu ne mai lungim in vizite interminabile, deoarece copilul trebuie sa manance ceea ce trebuie, cand trebuie, sa doarma in patul lui.

Anul acesta, intalnirile scurte si planificate cand puteti voi vor fi regula, si nu este negociabil.

Tineti cont de faptul ca un bebelus schimba programul normal al familiei, chiar si in aceasta perioada speciala, si ca se impun precautii.

In plus, va trebui sa ne preocupe curatenia de iarna mai din timp, nu sa inghesuim toate activitatile in ultima saptamana, astfel incat sa fim franti si irascibili.

Sa nu uitam camera lui bebe, care creste de la o luna la alta vazand cu ochii si are hainute ce pot fi date altor copii, pentru ca au ramas mici, sau jucarii care nu i se mai potrivesc; trebuie sa facem loc pentru cele noi, pe care le va aduce Mosul!

Apropo de Mosul, de data asta este cazul sa ingrosam obrazul si sa facem noi o lista de dorinte in locul copilului si sa o raspandim printre cei apropiati care se gandesc sa fie Mosi pentru bebelus, pentru a evita surprizele neplacute – jucarii nepotrivite sau pe care le are deja, haine prea mici.

Este foarte utila aceasta lista, pentru ca anul acesta Mosii pot completa necesarul pentru cel mic acoperind ceea ce nu ati putut cumpara voi, din diferite motive.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare