Primul medicament pentru depresia postnatală a fost aprobat și ar putea intra pe piață în viitorul apropiat

Primul medicament conceput special pentru depresia postnatală a fost aprobat și ar urma să apară pe piață în viitorul apropiat. Este vorba de un tratament intravenos care reduce simptomele depresiei postnatale în doar două zile.

Având în vedere eficiența sa dovedită și durata mică pentru a-și face efectul, cel mai probabil tratamentul va fi destul de costisitor. 

Conform babycenter.com, medicamentul conține o versiune sintetică a unui hormon pe care progesteronul îl eliberează în organism.

Testarea acestui nou și revoluționar tratament a fost făcută pe 250 de femei voluntare. 

Depresia postnatală este o problemă reală și foarte serioasă, cu care se confruntă 1 din 7 femei. Poate să debuteze încă din sarcină, iar simptomele sunt tristețe inexplicabilă, stare de somnolență, lipsa interesului față de activitățile obișnuite, sentimentul că nu are rost, că nu valorezi nimic în fața celorlalți sau chiar gândurile suicidale. 

Depresia postnatală poate afecta și copiii, deoarece mamele deprimate nu sunt în stare să aibă grijă de nou-născuți așa cum ar trebui. Dezvoltarea emoțională a copilului este afectată și ea, pentru că mamele nu mai formează acea conexiune extrem de importantă cu bebelușii. 

 

Foto – Shutterstock

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri