Printii William si Harry vorbesc deschis despre moartea mamei lor, printesa Diana

Intr-un tribut pentru tatal sau, pentru modul in care printul Charles i-a sprijinit in toata perioada ce a urmat dupa decesul mamei lor, printul Harry declara: „Unul din cele mai grele lucruri pe care un parinte trebuie sa il faca este sa le spuna copiilor sai ca celalat parinte a murit”.

Printul william spune ca era „ametit, dezorientat si foarte confuz”. „Imi amintesc ca ma simteam complet amortit si ma tot intrebam, ‘de ce eu?’, ‘ce am facut?'” povestese William.

Documentarul „Diana, 7 zile”, comemoreaza 20 de ani de la moartea Dianei si scoate la iveala tot ce s-a intamplat ncu familia regala in cele 7 zile inainte de inmormantare.

William si Harry

William si Harry ii iau apararea bunicii lor, Regina Angliei, care a fost aspru criticata la momentul respectiv pentru faptul ca a ales sa ramana la castelul Balmoral alaturi de ei, atatea zile dupa decesul printesei Diana.

„Cred ca a fost o decizie foarte grea pentru bunica mea. S-a simtit sfasiata intre rolul de bunica pentru mine si Harry si rolul de Regina” a declarat William.

Printesa Diana William si Harry

Amintindu-si de momentul in care s-au intors din Scotia la Londra, Harry povesteste: „Oamenii puneau mana pe noi si ne imbratisau. Nu invinovatesc pe nimeni pentru asta, cu siguranta nu, insa era unul din acele momente care erau pur si simplu socante. Oamenii tipau, plangeau”.

Printul William descrie momentele in care a mers in spatele scriului mamei lor ca fiind „unul din cele mai grele lucruri pe care a trebuit sa le fac”. „Imi amintesc cum practic, ma ascundeam dupa breton. La vremea respectiva aveam mult par si fiind lung, tineam cat puteam de mult capul plecat. Stiu ca suna ridicol, insa aveam senzatia ca daca am fata acoperita, nu ma poate vedea nimeni.” a adaugat William.

William si Harry

Pentru printii William si Harry, decesul mamei lor a fost o experienta naucitoare si inspaimantatoare, asa cum au povestit in cadrul interviului si este pentru prima si ultima data cand acestia vor vorbi despre acest subiect.

Atat William cat si Harry au declarat ca s-au bucurat ca au participat la acest documentar, insa de acum inainte vor sa se concentreze sa duca mai departe mostenirea lasata de mama lor, nu sa vorbeasca despre trecut.

Harry este cel care vorbeste pentru prima data si despre suferinta prin care a trecut tatal lor dupa decesul printeie Diana, desi acestia trecutsera printr-un divort urat.

Printesa Diana

William si Harry vorbesc in cadrul acestui documentar si despre ultima data cand au vorbit cu mama lor. Acestia povestesc ca se aflau in Scotia, in vacantam impreuna cu bunica lor, cand Diana, aflata si ea in vacanta in strainatate a sunat la castelul Balmoral.

„Imi amintesc ca a sunat si la momentul respectiv ma gadeam ca este ca orice parinte care isi suna copiii sa vada ce fac. Cred ca si eu si Harry am vorbit cu ea si i-am spus ca ne este dor de ea si ca ne doream sa se intoarca” a povestit William.

Harry a adaugat faptul ca „Eram un copil normal care alerga si se juca impreuna cu fratele mele si verisorii nostri cand mi s-a spus „E mama la telefon!” iar eu a raspuns „Bine, dar eu chiar vreau sa ma joc!”. Daca as fi stiut ca este ultima data cand vorbeam cu ea, discutia ar fi fost cu totul alta. A trebuit sa traiesc tot timpul cu gandul ca eram un copil de 12 ani care voia sa inchida o data telefonul si sa merg inapoi la joaca decat sa stau de vorba cu mama la telefon”.

Printesa Diana
Referitor la momentul in care au mers in spatele scriului mamei lor, William povesteste: „Nu intelegeam de ce oata lumea voia sa planga cat mai tare si sa isi arate emotiile cand nici nu o cunosteau de fapt pe mama noastra. […] Acum, uitandu-ma inapoi, a invatat sa inteles faptul ca era de fapt despre ce ea a dat lumii. In acele vremuri, nu erau atat de multe persoane publice care sa faca ceea ce facuse ea. Era acea raza de lumina intr-o lume gri”.
Atat William cat si Harry au recunoscut faptul ca cea mai grea parte din acea zi a fost sa isi ia „la revedere” de la mama lor, insa este clar ca, faptul ca au mers in urma sciriului mamei lor este o exteprienta ce ii bantuie chiar si acum.

inmormantarea printesei Diana

„Nu a fost o decizie usor de luat si a fost cumva, o decizie luata in familie. A fost unul din cele mai grele lucruri pe care a trebuit sa le fac vreodata.” povesteste William.

„A fost echilibrul intre responsabilitate si familie si asta a trebuit sa facem. Cred ca cel mai dificil a fost drumul, a fost un drum foarte lung si singuratic insa din nou intervine echilibrul intre eu, printul William care trebuia sa imi fac partea, versus William, copilul care nu voia decat sa se ascunda intr-o camera si sa planga faptul ca si-a pierdut mama” povesteste printul William.

„Uitandu-ma inapoi la acea zi, ma bucur ca am luat parte la acel moment. Pana in ziua de azi nu reusesc sa imi amintesc ce gandeam in acele momente. Eram atat de concentrat sa imi fac treaba asa cum mi se ceruse si sa ma asigur ca mama este mandra de mine” povesteste printul Harry.

inmormantarea printesei Diana

„Ne-a iubit pe mine si pe Harry. Chiar si 20 de ani mai tarziu, in timp ce stau aici, inca simt dragostea si caldura ei. […] Daca pot fi un sfert din ceea ce a fost ea, voi fi mandru si sper ca si ea sa fie mandra de mine.” povesteste William.

In incheiere, William trage o concluzie: „Cand treci printr-o experienta atat de traumatizanta precum decesul mamei tale la doar 15 ani, fie te doboara si nu am vrut sa ma doboare. Am vrut sa ma defineasca, sa ma faca cine sunt.”

Printesa Diana

Harry a spus ca cea mai mare lectie pe care a invatat-o de la mama sa a fost „sa fii tu insuti in tot ceea ce faci si sa dai cat se poate de mult.”

„Multi ani ani dupa moartea ei am stat cu capul in pamant gandindu-ma ca nu vreau sa fiu „printul Harry”, nu vreau aceasta responsabiliiate, nu vreau acest rol, uite ce s-a intamplat cu mama mea, de ce trebuie sa mi se intample si mie asta? Acum insa tot ce vreau este sa duc mai departe mostenirea mamei mele. Sa fac o diferenta si sa o fac mandra. A fost printesa de Wales si a facut foarte multe lucruri insa in adancul sufletului, a fost mama noastra, ne este dor de ea si ne gandim in fiecare zi cum ar fi fost daca ar fi fost langa noi si acum” povesteste printul Harry.

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

Sursa: DailyMail.co.uk
Foto: northphoto.com hepta.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie