Pro si contra cezariana

Desi la prima vedere ar putea parea ceva cat se poate de natural si firesc, adevarul este ca aducerea pe lume a unui copil reprezinta o piatra de incercare pentru foarte multe femei.


Nasterea vaginala este cea mai populara forma de a deveni mamica, dar nu singura. Concept]ia gresita si proverbiala transmisa de-a lungul timpului – potri­vit careia nasterea naturala este sinonima cu durerea si implica automat un chin ce se poate prelungi de-a lungul a cateva ore – le face pe multe femei sa opteze pentru o procedura aparent mai usoara, dar, in fond, traumatizanta: cezariana.

Potrivit specialistilor, durata travaliului, disconfortul resimtit inainte si pe durata nasterii, mo­dificarile legate de viata sexuala sunt doar cateva din­­­tre cauzele care le determina pe femei sa prefere tot mai mult nasterea prin cezariana, la cerere.

Nasterea naturala, in detrimentul operatiei de cezariana, prezinta totusi numeroase atuuri – durata perioadei de recuperare, intensitatea interactivitatii mama-fat, comunicarea cu medicul, impactul psihic al procesului nasterii asupra maternitatii, implicatiile legate de alaptare si reluarea activitatii sexuale, explica dr. Radu Vladareanu, seful sectiei de obstetrica-ginecologie din cadrul spitalului Elias.

Citeste continuarea in revista BABY, editia iulie-august.

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Revista