Probleme de dantură la copii – nu le ignora!

Îngrijirea incorectă a dinților de lapte, proaste obiceiuri (suzeta, băgatul degetului în gură, adormirea cu biberonul) sau chiar factori ereditari contribuie la apariția unor probleme de dantură la copii încă din primii ani de viață. Nu ignora aceste probleme de dantură la copii. Uite când și cum trebuie să le tratezi.

Respiratia pe gură (din cauza polipilor nazali, a amigdalelor marite sau a deviațiilor de sept), sugerea degetului mare sau mușcarea în mod frecvent a unor obiecte, folosirea suzetei sau a biberonului pe o perioadă îndelungat, igiena necorespunzătoare a dinților de lapte și anumiți factori ereditari pot afecta serios dentiția copiilor și în perioada copilăriei, dar și la vârstă adultă, dacă aceste probleme de dantură nu sunt corectate.

De ce trebuie să corectezi problemele de dantură la copii

Mulți părinți nu acordă o prea mare importantă unor probleme de dantură la copii considerând că se vor rezolva de la sine. Dar chiar dacă dinții strâmbi sau încălecați nu pun viața copilului în pericol,  în timp, ei pot provoca apariția unor anomalii serioase.
– îngustarea maxilarului superior, cu înghesuirea dinților superiori și retragerea mandibulei (maxilarul inferior)
– la adulti, din cauza dinților înghesuiți, apar fenomene de slăbire a parodonțiului (suportul format din os și ligamente, în care stau fixați dinții), ceea ce face ca dinții să se miște și să cadă…

Cum se tratează problemele de dantură la copii

– Dacă după căderea dinților de lapte, părinții observă că dinșii permanenți nu ies în spațiile lăsate goale de dinții de lapte, sau că există spații prea mari între ei, trebuie să se adreseze stomatologului sau ortodontului.

– Vârsta optimă de începere a tratamentului ortodontic este 6-7 ani, când erup primii dinți permanenți. Pe măsură ce timpul trece, tratamentul devine mai complicat și mai de durată. Reușita unui tratament depinde de modul în care el este respectat. Pe toată durata tratamentului, care poare dura și 5-6 ani, părintele trebuie să colaboreze cu cel mic, pentru ca acesta să poarte corect aparatele prescrise de ortodont și pentru ca igiena riguroasă a cavității bucale să fie
respectată.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton