Produse pe care trebuie să le ai mereu la îndemână pentru îngrijirea copilului

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment special în viața oricărei familii, aducând cu sine și noi responsabilități pentru viitorii părinți. Când cuplul se află la prima experiență de acest gen, acomodarea cu noul statut de părinte poate fi mai dificilă, iar anumite detalii importate pot scăpa din vedere.

Având în vedere toate acestea, ne-am gândit că o trecere în revistă a produselor pe care trebuie să le ai permanent la dispoziție în primele luni de viață ale copilului îți va fi de mare folos.

Scutece absorbante

Se estimează că, în primul an de viață, un copil are nevoie de circa 3.000 de scutece, în condițiile în care acestea trebuie schimbate zilnic la interval de câteva ore. De aceea, încă înainte de venirea pe lume a copilului, trebuie să ai la dispoziție un stoc suficient de scutece absorbante, care va fi completat ulterior, până când cel mic nu va mai avea nevoie de acest accesoriu.

Nu trebuie să faci greșeala de a cumpăra foarte multe scutece de la bun început, pentru că în primii doi ani de viață copiii cresc într-un ritm rapid și vei avea surpriza ca scutecele să nu i se mai potrivească peste câteva luni. Așadar, urmărește ritmul de creștere al copilului tău  și cumpără în fiecare lună scutece în avans, alegând mărimea potrivită.

Totodată, nu este recomandat să cumperi cantități mari de scutece pentru că există riscul ca modelul ales să nu fie cel mai potrivit pentru copilul tău și nu vrei să rămâi cu câteva sute de scutece nefolosite.

Aleze

Alezele sunt cearșafuri absorbante cu dimensiuni mai mici, folosite pentru schimbarea scutecelor. Au rol de protecție a saltelelor și a celorlalte suprafețe pe care se efectuează această operațiune, iar în primii ani de viață ai copilului vei avea nevoie de ele în mod frecvent.

Trebuie precizat că proprietățile superioare de absorbție ale rolelor industriale de hârtie sunt similare cu cele ale acestor accesorii, astfel că poți să apelezi și la această variantă mai puțin costisitoare.

Îmbrăcăminte pentru bebeluși

La fel ca în cazul scutecelor, nu este recomandat să cumperi de la bun început foarte multe haine pentru copil pentru că acestea îi vor rămâne mici în doar câteva luni. Pentru început, cele mai potrivite sunt body-urile, care sunt foarte comode pentru bebeluși. În plus, îți va fi și ție foarte ușor să îl îmbraci și să îl dezbraci pe cel mic, lucru foarte important, mai ales când nu ai experiență cu copiii.

Ulterior, garderoba poate fi completată cu pantaloni, bluze și căciulițe, având grijă ca toate hainele să fie spălate înainte de prima purtare, imediat după ce le-ai cumpărat din magazin.

Tetine și biberoane

Aceste accesorii au un rol important în hrănirea copilului, fără a neglija însă importanța alăptatului natural. Există mai multe tipuri de tetine, care se diferențiază prin formă și prin tipul materialului din care sunt realizate. Tetinele din cauciuc natural sunt recomandate de mulți pediatri în primele două luni de viață, pentru că sunt elastice și se pot alungi ușor, imitând astfel forma anatomică a sânului. În ceea ce privește forma, mai există tetine rotunde, tetine cu gât larg și tetine cu cioc, recomandate pentru hrănirea cu lichide vâscoase.

Biberoanele sunt recipientele cărora li se atașează tetinele, având o capacitate cuprinsă între 100 și 250 de mililitri. Mărimea biberonului se alege în funcție de vârsta copilului, iar părinții pot opta pentru recipiente din plastic sau din sticlă. Există și biberoane sterile din silicon, care sunt de unică folosință și pot fi folosite pentru hrănirea copilului până la vârste de șase luni.

Acestea sunt cele mai importante produse pe care trebuie să le ai la dispoziție încă de la momentul venirii pe lume a bebelușului și mai apoi, până în jurul vârstei de doi ani.   

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse