Program gratuit de formare profesionala in neonatologie

Fundatia CRED, Centrul Romano-Elvetian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sanatate a inceput implementarea Proiectului „Formarea profesionala in domeniul neonatologiei si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sanatatii”.

Acesta isi propune imbunatatirea competentelor profesionale ale personalului din sectorul sanatatii implicat in ingrijirea nou-nascutului, prin acumularea de noi cunostinte in domeniul neonatologiei, comunicarii si al tehnologiei informatiilor si comunicatiilor.

 

Accesul la cursurile de formare este gratuit, datorita co-finantarii oferite de Fondul Social European.

 

Medici neonatologi, pediatri, obstetricieni, medici de familie, asistente medicale sau moase din sapte regiuni ale tarii vor beneficia de cursuri de formare in domeniul neonatologiei din februarie 2011, a anuntat managerul de proiect, doctorul Maria Stamatin, in cadrul unei coferinte de presa.

„Beneficiul acestor cursuri va fi in favoarea pacientilor. Specializarea de neonatologie, fiind tanara este o specializare care s-a autoformat. In acest moment, in Romania, exista cateva centre in care se face neonatologie de performanta cu personal putin.

In final, cred ca vom beneficia cu totii, si noi care incercam sa ii invatam pe colegii tineri neonatologie, dar si medicii tineri carora dorim sa le deschidem dragostea pentru aceasta specializare foarte grea”, a spus Maria Stamatin.

Implementarea proiectului a demarat in iulie, valoarea lui ridicandu-se la 5.829.386 de lei. Proiectul vizeaza modalitati de imbunatatire a serviciilor medicale in neonatologie, precum si furnizarea cunostintelor necesare pentru modernizarea acestor servicii.

 

Cursurile se desfasoara pe o perioada de 34 de luni, in centre regionale de formare din Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si in doua centre din Bucuresti. Echipele Fundatiei Cred se vor deplasa in spitale pentru a recruta cadrele medicale interesate.

 

Mai multe informatii gasiti pe site-ul fundatiei www.cred.ro.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri