Proiect: Alocatii mai mari cu pana la 80% din 2019

Un proiect initiat in luna septembrie de doi deputati PNL urmeaza sa fie analizat, iar in urma aprobarii lui, copiii ar putea beneficia de alocatii cu pana la 80% mai mari incepand cu 1 ianuarie, 2019.

Copiii ar putea primi alocatii cu pana la 80% mai mari

Astfel, anul 2019 le-ar putea aduce copiilor cu varste cuprinse intre 2-18 ani alocatii in valoare de 150 lei, suma majorata cu 80%.
In cazul copiilor cu varsta de pana in 2 ani, parintii ar urma sa primeasca 300 lei, alocatie majorata cu 50% fata de cea prezenta, de 200 lei.

In justificari, cei doi deputati PNL argumenteaza ca alocatiile copiilor nu au mai fost modificate din anul 2015.
Totodata, initiatorii motiveaza demersul prin faptul ca Romania este in prezent situata in coada Europei, cand vine vorba de sumele cheltuite de state pentru alocatiile copiilor.

Cei doi deputati au propus ca de la 1 ianuarie, calculul alocatiilor sa fie facut in raport cu ISR, indicator social de referinta, astfel: in cazul copiiilor cu varste de pana in 2 ani, 0.6 inmultit cu ISR, iar in cazul celor mai mari, 0.3 inmultit cu ISR. Indicatorul Social de Referinta are in prezent valoarea de 500 de lei, iar valoarea acestuia este stabilita de Guvern in fiecare an.

Sursa: ces.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau