Proiect de lege: Unul din parinti sa aiba liber, cand scolile sunt inchise

Un deputat ALDE intentioneaza sa depuna un proiect de lege ce vizeaza zilele libere pe care parintii le-ar putea primi, in zilele in care autoritatile decid inchiderea scolilor, a gradinitelor si a creselor, transmite Digi24.

Proiectul e menit sa vina in ajutorul parintilor. Daca va trece, unul dintre parinti va putea sta acasa cu copilul in zilele cu pricina, primind in continuare salariul intreg.

Unul din parintii cu copii mai mici de 10 ani ar putea primi zile libere cand se inchid scolile

De aceasta schimbare legislativa ar urma sa beneficieze cei ce au copii mai mici de 10 ani sau care au nevoi speciale.

Ca motivare pentru aceasta initiativa, deputatul ALDE Marian Cusca aduce ca argumente ninsorile din ultimele zile:

„Ninsoarea care a căzut continuu timp de 48 de ore, cel puțin în Timiș, unde m-am aflat la sfârșitulul săptămânii trecute, a cauzat multe neplăceri. Autoritățile au decis închiderea școlilor și grădinițelor timp de două zile. De aici s-a și format o voce comună a părinților care se plângeau atât pe rețelele de socializare, cât și direct mie, că, pur și simplu, nu au cu cine să își lase copiii acasă și m-am gândit că ar fi absolut normal ca statul să le ofere și acestora zile libere, în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise'.

Este momentan neclar daca acest proiect ar putea oferi zile libere doar parintilor ce lucreaza la stat sau si celor din mediul privat, iar in cazul in care proiectul ii va include si pe cei din mediul privat, inca nu s-a mentionat cine ar urma sa plateasca respectivele zile libere: statul sau firmele angajatoare..

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau