Proiect pentru prevenirea abandonului scolar

In Romania, 2 copii din 10 parasesc scoala inainte de clasa a 8-a. Pentru a preveni abandonul scolar, UNICEF si GDF SUEZ Energy Romania, vor derula, timp de 2 ani un proiect de care vor beneficia 16 comunitati dezavantajate din judetele Brasov, Calarasi, Covasna, Tulcea si Vrancea.

Acesta va fi implementat in scoli din cu scopul de a creste participarea scolara si de a reduce numarul cazurilor de abandon in scolile din aceste comunitati.

Proiectul urmareste prevenirea abandonului scolar prin interventii la nivelul scolii (eficientizarea managementului scolar, adaptarea curriculumului, metode de predare etc.), la nivelul familiei (sprijin acordat copiilor in activitatea lor educationala, mediere scolara, etc.) si la nivelul comunitatii (mobilizarea comunitatii in vederea sprijinirii participarii scolare prin stimularea accesului copiilor din familiile dezavantajate la serviciile de baza).

Proiectul va contribui la motivarea, formarea si abilitarea profesorilor, a directorilor, a parintilor si a altor membri ai comunitatii in vederea implicarii lor active in promovarea participarii scolare.

„In Romania exista inca multe comunitati cu o rata redusa a participarii scolare, copii care abandoneaza prematur sistemul de educatie, copii nescolarizati, cu rata redusa de frecventare a scolii. Aceasta situatie genereaza un cerc vicios al saraciei si excluderii sociale si este mult accentuata de criza economica.

Parteneriatul semnat astazi cu GDF SUEZ Energy Romania reprezinta un prim pas in mobilizarea sectorului privat si a comunitatilor pentru a asigura accesul la educatie de calitate pentru toti copiii”, a declarat Reprezentantul UNICEF in Romania, Edmond McLoughney.

„Educatia reprezinta o directie strategica a politicii noastre de responsabilitate sociala si de aceea am ales sa sustinem acest proiect care pune accent pe mobilizarea tuturor actorilor implicati, la nivelul familiei, scolii si al comunitatii.

Suntem convinsi ca putem contribui la o viata mai buna a copiilor prin facilitarea accesului la educatie, astfel incat sa-si poata croi un drum in viata”, a declarat Yvonnick David, director general al GDF SUEZ Energy Romania.

In anul scolar 2010/2011 aproximativ 5.000 de copii vor fi beneficiarii acestui proiect care isi propune transformarea scolilor intr-un mediu prietenos prin implicarea activa a tuturor actorilor: personal didactic, elevi, parinti si alti membri ai comunitatii.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri