Project 365: La doar 9 ani a devenit eroul copiilor bolnavi de cancer din toata lumea

Povestea unui baietel, ajuns acum la 13 ani, a inspirat o lume intreaga, dupa ce el s-a hotarat sa devina eroul copiilor bolnavi si fara resurse financiare. Campbell a gasit o metoda sa le aduca zambetul pe buze si sa schimbe oricat de putin viata altor copii napastuiti de soarta.

Isi dorea sa cumpere cadouri pentru toti copii bolnavi de cancer

Inca de la varsta de 9 ani, Campbell, un baietel din Australia, si-a dorit sa poata darui jucarii copiilor ce sunt internati in spitale. I-a spus mamei sale dorinta lui, insa mama i-a explicat ca nu si-ar putea permite, fiind 9 persoane in familia lor.

Campbell nu s-a lasat insa convins sa renunte. S-a hotarat ca, daca nu putea sa cumpere jucarii pentru copiii din spitale, sa invete sa le fabrice el insusi.
Primele jucarii nu au iesit grozave insa treptat, pe masura ce a invatat sa coasa si sa finiseze mai bine jucariile ce-i ieseau din maini, Campbell a pus bazele unui real proiect de caritate, numit Project 365.

Pentru ca nu a putut sa le cumpere, s-a apucat sa le fabrice

Gesturile de bunatate ale lui Campbell au traversat intreaga lume: ursuletii de plusi au ajuns la copii din Pakistan, China sau chiar Franta, fiecare dintre beneficiari fiind copii diagnosticati cu cancer.

Intrebat cati ursuleti de plusi a trimis pana acum in intreaga lume, baiatul nu stie sa spuna.

„Am incercat sa tin socoteala in fiecare an, dar ajung la sume precum 50 sau 100, apoi le pierd sirul. Nu-mi mai amintesc.”, a explicat baietelul pentru presa australiana.

Daca nu trimite jucarii copiilor bolnavi din toata lumea, Campbell le pune la licitatie pentru cauze nobile.

„Le pun pe net ca lumea sa liciteze si sa le cumpere. Toti banii merg catre cauze nobile. Cel mai scump ursulet s-a vandut pentru 5000 de dolari, la un eveniment de gala. Majoritatea lor se vand cu 1000-2000 dolari pe Ebay.”

Baietelul provine dintr-o familie cu 9 copii

Campbell a avut si de unde sa invete despre cum este sa daruiesti, cum este sa imparti cu cei din jur: mai are alti 8 frati.

Generozitatea copilului nu se opreste insa aici. Dupa ursuletii de plus, baiatul a pus la cale „Croazierele Bunatatii”, nevoie aparuta atunci cand unul dintre regizorii veniti sa il filmeze s-a imbolnavit ea insasi de cancer. Femeia avea nevoie sa ajunga din Tasmania in Sidney, insa nu putea zbura cu avionul.
Baiatul s-a mobilizat si a reusit ca, impreuna cu un agent de turism, sa o ajute pe femeie sa ajunga unde avea nevoie sa faca tratament, pe un vas de croaziera ce a traversat-o distanta de aproximativ 1500 km.

 

Sursa: abc.net.au

Imagini: ABC News, Elise Fantin


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau