Protejeaza-ti pielea de neplacerile iernii

Sezonul rece aduce cu el noi provocari, iar tu nu prea esti pregatita sa le faci fata? Incepe sa iei masurile potrivite pentru ca disconfortul sa fie cat mai mic, iar imaginea ta sa nu aiba de suferit.

Scapata de actiunea razelor solare pe care a suportat-o toata vara, pielea se trezeste supusa unor contraste de temperatura destul de mari, acompaniate de uscaciunea aerului din incaperi si scaderea imunitatii generale.

Rezultatul? Pentru ten si pielea corpului, deshidratarea straturilor superficiale ale pielii, aparitia unor descuamari fine si senzatia de piele care strange.

Prima masura pe care trebuie s-o iei este de a nu renunta la cei 2 litri de apa pe zi.

Continua sa-i bei cu aceeasi convingere si pielea iti va multumi!

Pentru variatie, completeaza apa pe care nu-ti mai vine s-o bei cu ceaiuri de fructe si sucuri din citrice proaspat stoarse. Iarna inseamna si vesminte mai groase.

Pielea nu mai poate respira lejer, iar transpiratia si sebumul se acumuleaza, imbacsind porii si favorizand actiunea bacteriilor.

De aici si problema punctelor negre si, uneori, cosurile care apar frecvent pe umeri, spate sau in delicata si sensibila zona a feselor.

Greu de tratat in sezonul rece, aceasta neplacere poate fi prevenita folosind in mod regulat dupa dus o exfoliere completa a pielii corpului.

Lucru valabil si pentru ten, acesta avand nevoie de gomaj din cauza tendintei la uscare, descuamare si ingrosare a pielii. Frigul este insa cel mai mare inamic!

Contractia vaselor fine din piele poate deveni destul de serioasa, proportional cu timpul de expunere la temperatura scazuta.

Pielea sufera din cauza scaderii circulatiei sanguine, nemai fiind hranita si incalzita asa cum ar avea nevoie. De aceea, orice metoda de protectie este binevenita, mai ales in cazul mainilor si fetei: manusi groase, creme protectoare de iarna, masaje, impachetari cu parafina.

Nu trebuie uitate buzele, extrem de sensbile si expuse conditiilor atmosferice. Aplicarea frecventa a unui balsam protector te poate scuti de aparitia crapaturilor si descuamarilor, buzele pastrandu-si intacte prospetimea si fragezimea.

Ritual de iarna
In fiecare zi, aplica atat crema pe maini, cat si pe corp, daca vrei ca primavara sa nu te gaseasca cu pielea ca de crocodil!

Poarta in geanta un tub cu crema de maini: asa o vei avea la indemana, aplicand-o ori de cate ori simti nevoia.

Nici un efort nu este de prisos: creme din comert, masaj, retete naturale, toate iti sunt atat de necesare daca vrei sa iti pastrezi pielea frumoasa, luminoasa si sanatoasa.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda