Protejeaza-ti tenul de frig

Iarna pielea necesita o ingrijire speciala, mai ales daca ai tenul sensibil si/sau uscat este mult mai greu sa-l mentii hidratat si sanatos.

ten, frig, crema, tratament cosmetic, feminin

In plus, datorita expunerii la frig pot aparea reactii alergice – eruptii cutanate, inrosirea pielii etc.

Pentru a preveni aceste reactii trebuie sa urmezi cativa pasi:

  • Evita expunerea prelungita la frig.
  • Protejeaza-te de frig cu un fular sau o esarfa din materiale naturale (lana, bumbac etc.)
  • Foloseste cosmetice potrivite pentru tipul tau de ten.
  • Bea suficienta apa.

Atentie insa, pentru a fi sigura ca iritatia este provocata de frig, si nu de alti factori cel mai bine este sa discuti cu un medic specialist.

In cazul in care efectele frigului se vad deja, iata ce poti face pentru a ameliora simptomele:

Demachierea: daca simti ca demachiantul tau nu mai este potrivit, poti folosi ulei de masline. Acesta este potrivit pentru orice tip de ten iar dupa demachiere poti folosi un sapun sau un gel pentru spalare dermatocosmetic pentru a inlatura surplusul de ulei.

Uleiul de masline iti va curata in cel mai bland mod posibil tenul de impuritati, hidratand pielea in acelais timp. Daca ai tenul gras nu trebuie sa-ti faci griji, pielea nu va ramane lucioasa daca folosesti si un gel pentru spalare cu apa termala.

Tonicul: Lotiunea tonica trebuie sa fie neaparat aleasa in functie de ten. Daca vrei un efect de 2 in 1 – curatare si hidratare, poti apela cu incredere la solutiile micelare.

In cazul in care ai tenul cu tendinta acneica este bine sa folosesti o lotiune astringenta care va dezinfecta pielea si va ajuta la vindecarea acneei. Alegele pe cele cu extract de acid salicilic, ulei esential de tea tree sau propolis.

Hidratarea: Si aici este foarte important sa folosesti produse care se potrivesc tipului tau de ten. Un ten uscat are nevoie de o crema mai grasa, in timp ce un ten gras are nevoie de o crema matifianta, iar cel sensibil de o crema cu ingrediente naturale fara parfum si parabeni.

Pentru un tratament rapid poti folosi o crema cu extract natural de galbenele, musetel, spirulina sau catina. Poti aplica un strat gros de crema ca si cand ti-ai face o masca iar dupa 15 minute stergi cu un servetel surplusul de crema.

Masca: alege o masca cu ingrediente ce previn deshidratarea tenului. In afara de binecunoscutele uleiuri naturale (de masline, de migdale dulci, din samburi de struguri, de jojoba, de cocos etc.) ingrediente precum mierea, untul de shea, castravetele, uleiurile esentiale de trandafir iti hidrateaza tenul si ii dau elasticitate.

Din aceleasi ingrediente te poti inspira si daca vrei sa-ti prepari singura o masca. Mai poti adauga smantana sau iaurt proaspat, suc de mar, argila sau aloe vera. Atentie insa sa nu fii alergica la vreun ingredient!

Machiajul: daca afara este foarte frig este bine sa-ti protejezi tenul aplicand un fond de ten, dupa care o pudra. Chiar daca ti se pare ca iti incarca tenul este totusi o bariera protectoare impotriva factorilor externi.

Alege un fond de ten cu apa termala care sa fie noncomedogenic. Foloseste si o pudra minerala, fara parfum sau ingrediente comedogene (care favorizeaza acneea).

Produse recomandate:
1.Lotiune tonica astringenta, Herbagen, 12 lei.
2.Unguent cu galbenele, Elmiplant, 5 lei.
3.Gel pentru spalare pentru piele uscata cu tendinta atopica, Ivatherm, 35 lei.
4.Crema Nutrigen cu ulei de catina, Genmar Cosmetics, 9,5 lei.
5.Fond de ten cu spf 15, vitamina E si B5, Ivatherm, 55,69 lei.
6.Ser protector antioxidant, Yves Rocher, 140 lei.
7.Sapun dermatologic, Iwostin, 19 lei.
8.Crema hidratanta Activa Hydraferm, Gerocossen, 13,2 lei.
9.Crema vitalitate 24 de ore, Yves Rocher, 120 lei.
10.Gel de spalare hipoalergenic pentru ten sensibil, Iwostin, 32 lei.
11.Solutie micelara Sebium H2O, Bioderma, 37 lei.
12.Gel de curatare in profunzime Normaderm, Vichy, 50 lei.

Text: Simona Prisacariu; Foto: Dreamstime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda