Psihologii recomandă mamelor să plece în vacanță fără copii, cel puțin o dată pe an

Mamele au nevoie de pauze – toată lumea știe acest lucru, iar psihologii se pare că s-au pus de acord și le recomandă mămicilor să plece în vacanță fără copii, cel puțin o dată pe an, pentru sănătatea lor mintală.

Fără copii în vacanță – relaxare sau egoism?

Faptul că o mamă pleacă în vacanță fără copii ar putea fi privit ciudat de unele persoane, iar altele ar putea s-o acuze pe femeia respectivă de egoism. Specialiștii ne spun însă că nu e cazul să ne gândim la asta. „Pentru copii e foarte important echilibrul în familie, iar echilibrul în familie nu poate fi obținut dacă mama e pur și simplu epuizată”, declară Dr. Nava Silton, profesor de psihologie la Universitatea Marymount din Manhattan.

Cu alte cuvinte, să fii mamă nu înseamnă să te sacrifici total, așa cum noi am tot auzit, încă din copilărie. Mamele sunt oricum cele care sunt cel mai mult implicate în viețile copiilor, mamele au job-uri, mamele sunt cele care mențin ordinea și curățenia în casă – au o mulțime de responsabilități. Drept urmare, de ce nu ar avea și dreptul la o vacanță fără copii? La o vacanță în care să uite de griji și de toate aceste responsabilități…

Conform recomandărilor specialiștilor, mamele ar trebui să plece în vacanță cel puțin o dată pe an fără copii, iar ideal ar fi ca ele să fie însoțite de partenerul de cuplu. Însă dacă acest lucru nu e posibil, din diverse motive, mamele pot pleca și cu alți prieteni în vacanță ori chiar singure. 

„Da, eu am făcut asta. M-am întors din vacanță o mamă mai bună. Mai răbdătoare. O soție mai bună. Înveți să apreciezi cu adevărat ce ai acasă doar atunci când reușești să te detașezi de tot. Chiar și două zile pot face minuni pentru sănătatea ta mintală”, a mărturisit o mămică care a avut curajul să plece în vacanță fără copilul ei.

Foto – Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie