Pui Sauvignon cu ciuperci

Ingrediente:

o ceapa, tocata marunt
un fir de praz, taiat rondele
225 ml supa limpede de pui
3 x 175 gr piept de pui
150 ml vin alb sec
o frunza de dafin
175 gr ciuperci albe de cultura (champignon)
2 linguri faina o lingura tarhon proaspat,tocat fin
sare, piper negru macinat
5 foi de placinta
o lingura ulei de floarea-soarelui
o lingurita seminte de susan
frunze de patrunjel verde, pentru ornat
legume fierte, pentru garnitura

Preparare:

Preincalziti cuptorul circa 15 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti ceapa si prazul intr-o tigaie cu fundul gros, impreuna cu 125 ml supa. Cand supa incepe sa fiarba, acoperiti tigaia timp de 5 minute, apoi dati capacul deoparte si lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand se evapora tot lichidul. Taiati carnea de pui in bucati nu prea mari si puneti-o in tigaie, peste ceapa si praz, impreuna cu restul de supa, vinul si frunza de dafin, acoperiti din nou tigaia si lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, dupa care adaugati ciupercile si mai lasati pe foc inca 5 minute.

Amestecati faina cu 3 linguri de apa rece, apoi incorporati-o in sosul din tigaie; amestecati continuu pana cand sosul incepe sa se ingroase. Potriviti sosul cu sare si piper dupa gust; adaugati tarhonul. Scoateti frunza de dafin si puneti compozitia intr-un vas termorezistent. Ungeti cu putin ulei o foaie de placinta si asezati-o peste compozitia din vas; repetati operatia cu celelalte foi, iar la sfarsit presarati semintele de susan. Coaceti placinta in cuplorul preiincalzit; cand foile de aluat sunt crocante si aurii, ornati cu cateva frunze de patrunjel verde si serviti imediat, cu legumele fierte.


Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Preparate de baza