Puncte de cotitura – de la 3 la 6 ani

Autori: T. Berry Brazelton si J. Sparrow

Milioane de proaspeti parinti din intreaga lume s-au bazat pe intelepciunea dr-ului Brazelton si pe teoria „punctelor de cotitura' cu privire la cresterea bebelusilor si a prichindeilor. Insa „copiii Brazelton' cresc.

Puncte de cotitura – De la trei la sase ani arata parintilor cum sa aplice aceasta abordare innoita in ceea ce priveste anii „magici' – de la varsta prescolara pana in clasa intai. Impreuna cu pedopsihiatrul de la Harvard Medical School, dr Joshua Sparrow, interpreteaza dorintele, temerile, luptele, visele si victoriile acestor ani, cu multa empatie si mult umor si cu aceeasi intelegere caracteristica fata de punctul de vedere al parintilor.

In partea intai, doctorii Brazelton si Sparrow realizeaza profilul a patru tipuri diferite de copii, intr-un mod incantator si, in acelasi timp, revelator. Pagina dupa pagina, ei arata cum recunoasterea punctelor de cotitura predictibile (salturi universale de dezvoltare si perioadele de regresie care le insotesc) pot oferi o fereastra plina de inteles catre dezvoltarea intelectuala si emotionala a copilului, ajutandu-i pe parinti sa faca fata, cu sensibilitate si empatie, problemelor de comportament ale acestuia.

Partea a doua prezinta cele mai importante provocari si aspecte problematice pentru parintii moderni, dintr-o perspectiva experta si cu sfaturi de sprijin. Printre subiectele abordate se numara:
Adoptia. Astmul. ADHD (Tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate).

Servicii de ingrijire a copilului. Sarcinile din gospodarie si banii de buzunar. Calculatorul. Depresia. Diferentele. Dizabilitatile. Divortul. Familii de toate felurile. Problemele alimentare. Sinceritatea. Umorul. Boala si spitalizarea. Pierderea si suferinta. Manierele. Mutarea. Siguranta. Sexualitatea. Somnul. Nevoile speciale. Intârzierile in vorbire. Injuratul si cuvintele urate. Televizorul. Jucariile.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Lectura