Rac (22 iunie – 22 iulie)

Caracteristici genrale
Perioada: 22 iunie – 22 iulie
Planeta dominanta: Luna
Element definitoriu: Apa
Verb caracteristic: a simti
Calitati: sensibilitate, devotament
Culorile zodiei: albastru, argintiu
Pietre pretioase: piatra de luna, perla
Metale: argint
Zi favorabila: luni
Numere norocoase: 3 si 8
Locuri prielnice: cele de langa ape

Raci celebri: Angelica Huston, Camilla Parker Bowles, Courtney Love, Cyndi Lauper, Gina Lollobrigida, Ginger Rogers, Jessica Simpson, Lindsay Lohan, Lindsay Wagner, Louise Fletcher, Liv Tyler, Meryl Streep, Nancy Reagan, Natalie Wood, Pamela Anderson, Printesa Diana, Ashton Kutcher, Ernest Hemingway, Franz Kafka, George Harrison, Harrison Ford, Jean-Jacques Rousseau, Louis Armstrong, Marcel Proust, Nicolae Balcescu, Rembrandt, Robin Williams, Sylvester Stallone, Tom Cruise, Tom Hanks, Vasile Alecsandri

Personalitate
Copilul Rac este deosebit de sensibil si creativ. Are o memorie incredibila si cea mai fecunda imaginatie din zodiac. Retras si sfios, prefera sa se joace in locuri linistite.

De obicei, este foarte atasat de parinti. Foarte frecvent, face dovada unor remarcabile inclinatii artistice (pictura, muzica, teatru). Va deveni un adult complex si plin de resurse, romantic, dar conservator, prudent si diplomat, dar ambitios, tenace, strangator si familist.

Genul de nume care i se potrivesc: ti-as sugera sa alegi nume pline de fantezie, care suna melodios, eventual legate de poezie, literatura, muzica, arte. Sau nume retro, preferabil (dar nu musai) romanesti (Racul este si un bun patriot); numele unui strabun, care a dus o viata interesanta, de ce nu?

Cauta sa eviti numele aspre sau necizelate (Tereza, Gheorghe). Ar fi in totala contradictie cu tipologia nativului acestei zodii. Racului nu i se potrivesc nici numele prea comune (Andreea, Alexandru), ce nu fac trimitere la o semnificatie care sa stimuleze imaginatia sau memoria (de exemplu, Georgiana, Marian).

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Alice, Anica, Brandusa, Crenguta, Domnica, Eliana, Isabella, Iulia, Julieta, Lorena, Luna, Mirela, Miruna, Mirabela, Romanita
Pentru baiat: Bogdan, Ciprian, Claudiu, Dragos, Horatiu, Horia, Iulian, Octavian, Ovidiu, Paul, Pavel, Raul, Roland, Rares, Remus, Tiberiu

Cum educi un copil Rac
– Ajuta-l sa-si infranga pasivitatea si temerile, sa socializeze mai usor.
– Depisteaza-i de timpuriu talentele si contribuie activ la dezvoltarea lor.
– Incurajeaza-i aspiratiile, sprijina-i proiectele – nu te va dezamagi.

Comportament:
Extrem de sensibili, copiii din aceasta zodie au multa nevoie de blandete si afectiune. Ei isi iubesc mult parintii, asa ca o atitudine prea aspra sau nepasatoare din partea acestora ii va marca profund, iar efectele se vor face simtite mai tarziu in viata, asa ca ai grija cum te porti.

E foarte important si daca parintii se inteleg bine intre ei, pentru ca un mediu familial cu probleme (parinti care se cearta mereu, de pilda) il sperie si il fac sa-si piarda increderea in oameni. Exemplul celor mari este foarte important pentru ei, asa ca ai grija la propriul tau comportament daca vrei sa fie ordonat, econom, harnic etc.

Te va copia in tot ce faci bun, dar daca il vei critica va suferi foarte mult. Chiar daca greseste, incurajeaza-l sau spune-i, de exemplu, povesti cu morala semnificativa in cazul respectiv. Daca il faci sa rada (si daca razi si tu la glumele lui), il vei incuraja sa se exprime, sa fie vesel si mai sociabil.

Nu de alta, dar, pentru ca sunt firi interiorizate, micii raci se comporta mereu cu o timiditate care ii face sa nu se prea integreze in grupurile de copii. E pacat, pentru ca iubesc oamenii, iar firea racusorilor chiar merita incurajata sa iasa la iveala..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale