A ramas insarcinata, desi avea trompele legate. Vezi cum s-a putut intampla

Iata povestea unei femei care a fost luata prin surprindere de o sarcina neprogramata, desi ii fusesera legate trompele.

„Petreceam vacanta de primavara la Disney World cu fetitele mele de 7 si 4 ani, in timp ce sotul meu ramasese acasa cu bebelusul nostru de 5 luni.

In a doua zi a excursiei noastre, am fost la un restaurant mexican pentru a serba ziua fetitei noastre, ce implinea 4 ani. Ziua a decurs perfect, fiecare s-a bucurat de niste fajitas si de tort.

Imediat ce ne-am intors la hotel in acea seara, am inceput sa ma simt ingrozitor. M-am culcat pe pat cu niste crampe ingrozitoare, intrebandu-ma cum o sa reusesc sa trec prin restul de zile pe care trebuia sa le mai petrecem acolo, daca aveam vreo toxiinfectie alimentara.

In dimineata urmatoare durerea a devenit insuportabila. In final a trebuit sa trimit copiii la Disney World cu mama, in timp ce eu am sunat la urgente.

Barbatul de la telefon mi-a pus o multime de intrebari, iar cea din urma a fost „Exista vreo sansa sa fiti insarcinata?” I-am explicat ca sigur nu. Imi legasem trompele in urma cu 5 luni, dupa ce nascusem al treilea copil.

Omul de la telefon a sugerat ca as putea fi doar constipata, dar sa vin totusi la spital pentru orice eventualitate.

Deja ma simteam mai bine, asa ca am amanat si m-am dus la Disney World, sa ma intalnesc cu familia.

Cateva zile mai tarziu, vacanta noastra s-a sfarsit. Ma simteam balonata si aveam o stare de rau, insa durerea disparuse.

Imediat ce am ajuns acasa, m-am facut ghemotoc in pat, gandindu-ma ca voi fi bine a doua zi.

„Ati putea fi insarcinata?”

A doua zi insa, femeia s-a trezit la 7:30 dimineata cu dureri cumplite. Imediat ce si-a dat seama ca era intr-o stare grava, sotul a dus-o la spital. Cum a ajuns, medicii au inceput sa o consulte si sa ii palpeze abdomenul.

„Ati putea fi insarcinata?, au intrebat. Le-am explicat ca nu, n-aveam cum.
Au concluzionat ca cel mai probabil apendicele se inflamase si urma sa ma opereze.
Am facut un CT (computer tomograf), analiza care s-a intors neconcludenta. M-au programat la RMN, insa exact inainte de asta au mai vrut sa faca un test pentru a se asigura ca nu sunt insarcinata.

Ma durea prea tare sa mai protestez, asa ca m-am conformat. In scurt timp asistenta a aparut si mi-a dat vestea: „Testul de sarcina a iesit pozitiv, credem ca e vorba de o sarcina extrauterina.”

Stiam ca legarea trompelor nu era o forma de contraceptie ce functioneaza 100%. Rata de esec este de 1 la 1000 in primul an de la procedura, si 2-10/1000 dupa 5 ani de la procedura, dar pana si echipa medicala era socata.

Unul din medici chiar mi-a spus: „Noi avertizam oamenii ca asta se poate intampla, insa esti prima persoana pe care am intalnit-o vreodata careia chiar i s-a intamplat”

In scurt timp m-au dus in sala de operatie. Pierdusem mult sange, iar necesitatea imediata a operatiei pur si simplu mi-a eliminat orice teama as fi avut fata de procedura in sine.

Aparent, eram sortiti sa avem 4 copii, ne-am fi bucurat sa se intample asta.

In loc sa se intample asa, am ramas cu aceasta poveste: despre cum desi eram sterilizata chirurgical, aproape ca am sangerat pana la moarte la Disney World, din cauza unei sarcini.”

Citeste si: Mama a patru copii a vrut să-și facă ligatură de trompe, însă a primit o veste șocantă

Sursa articol: justgirlythings


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii