Ramona se lupta sa traiasca nu doar cu boala si sistemul medical ci si cu tatal copiilor ei

Este bolnava de leucemie si sotul i-a furat banii pentru tratament, iar acum se lupta nu doar cu boala ci si cu tatal copiilor ei.

Ramona are 29 de ani si in urma cu 8 ani s-a casatorit cu Ciprian si impreuna au 2 copii, David in varsta de 8 ani si Eduard in varsta de 6 ani. Dupa ce a venit pe lume Eduard, lucrurile s-au schimbat in rau intre Ramona si Ciprian. La 3 ani de la nasterea lui Eduard, Ramona a trecut printr-o interventie chirurgicala urmata de o recuperare de 4 ani, dupa care totul a revenit la normal.

Un diagnostic dur care i-a schimbat viata

Un an mai tarziu, Ramona a inceput sa aiba o serie de simtome precum scadere brusca in greutate, oboseala cronica si dureri mari de cap, maini, picioare si spate. Convinsa ca ceva nu este in regula, Ramona a inceput sa faca o serie intreaga de investigatii iar diagnosticul a fost dur: LEUCEMIE ACUTA LIMFOBLATICA.

„Nu-mi venea sa cred, dar am zis trebuie sa existe ceva și trebuie sa lupt, neștiind prea multe despre aceasta boala. Știam doar ca e o forma de cancer și atât. Am ales sa încep tratamentul în Iași cu o chimioterapie foarte dura și de atunci viata mea în spital a început: internare 4 săptămâni, pauza 7-8 zile. A fost un început greu…dureri, varsaturi, ameteala, scadere in greutate, hemoragie etc , sunt câteva din reacțiile pe care le-am avut.'

La inceputul anului 2016, familia si prietenii Ramonei au incercat sa gaseasca solutii pentru ca din informatiile primite de la medici, era un tip de leucemie galopanta si astfel, timpul Ramonei era limitat. Ajutata de prieteni si rude, Ramona a inceput o campanie de strangerede fonduri pentru a putea merge in Isarel sa faca un transplate de celule stem care costa 100.000 de euro. De banii stransi din donatii se ocupa Cirpian, sotul Ramonei.

Momentul in care lupta ei nu a mai fost doar cu boala ci si cu tatal copiilor

Cu ajutorul unor rude din strainatate, Ramona a reusit sa se interneze si sa inceapa un tratament in urma caruia Ramona a intrat in remisie. Atunci a hotarat ca este momentul ca sotul si copiii sa stea impreuna cu ea, mai ales ca ii facea foarte bine prezenta copiilor.

 

bolnava de leucemie si sotul i-a furat banii pentru tratament. imgine cu doi copii stand la masa

 

Din acel moment insa, viata Ramonei s-a schimbat si mai tare in rau. In discutiile telefonice pe care le avea cu sotul ei Ciprian, acesta ii spunea frecvent „tu nu vezi ca nu ai nici o șansă „.

„Era foarte greu pentru ca eu aveam nevoie de tratament și nu aveam bani (el fiind titular pe banii donati). Am reușit să obțin bani de la el cu presiune media. El ma amenință, ma jignește și ma șantajează cu copiii. Îmi face tare tare rău că se folosește de ei, nici în acest moment nu pot vorbi cu copiii mei lejer, sta lângă ei și îi învață să vorbească urât cu mine' ne povesteste Ramona.

 

bolnava de leucemie si sotul i-a furat banii pentru tratament. femeie bolnava de cancer in spital alaturi de insotitor

 

In luna septembrie Ramona a reusit sa ajunga la transplant, donator fiind chiar sora sa. „A fost o pregătire precisa pana atunci….radiere totala corporala, chimioterapie etc. Iar reacțiile adverse au apărut și au fostmultiple.  Cea mai lunga internare pana acum aproape 3 luni, nu asta era important era altceva la care nu ma așteptăm. Analizele spuneau: transplantul a respins! Pe lângă toate acestea am avut stres și presiune psihica din partea soțul meu ….cel cere trebuia să-mi fie alături și la bine și la rău…' ne povesteste Ramona.

„Da, iubesc viata!”

Ramona mai are un drum foarte lung in fata insa asa cum ne-a spus, nu are de gand sa se dea batuta.
„Nu ma dau bătută mai am un drum lung pentru vindecarea mea și ultima mea șansă, la un al doilea transplant, pana atunci cu tratament …trebuie să-mi refac organismul, forțele, împreună cu tratamentul pe care îl fac acasă trebuie sa fac transfuzie de sange de cel puțin de două ori pe săptămână.  Iar putere am pentru ca sunt cu gândul la copiii mei în fiecare secunda. Îmi doresc sa trăiesc să-i vad crescând, am prieteni de suflet aici , oameni din toată lumea care îmi sunt alături.  Le mulțumesc tuturor!! Dumnezeu sa le dea înzecit la fiecare și multa sănătate pt ca asta e cea mai de preț. „

 

femeie bolnava de cancer in spital alaturi de insotitor. ramona ghinet

 

In incheiere, Ramona are si pentru noi toti un sfat bun si plin de insemnatate: „Și da, iubesc viata!  Nu lăsați sa treacă pe lângă voi nici măcar o zi fără sa zâmbiți! Fericire înseamnă să răsară soarele în geam….sa privești zâmbetul copiilor tai.'


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin