Refuza sa manance altceva decat lapte

Buna ziua. Am o fetita de 7 luni si o saptamana pe care am inca o alaptez. Am inceput diversificarea pe la 5 luni cu suc de morcov, mar dar nu le-a primit decat in cantitati mici si foarte rar, apoi deloc. Pe la 5 luni si jumatate i-am dat supa clara de legume pe care a aceptat-o cu placere apoi i-am introdus piureul de legume. O perioada a mancat si supa si piureul cu placere insa pe la 6 luni si 3 saptamani le-a refuzat categoric. Pe seara a facut febra.

A avut 3 zile in care a mancat doar san, a avut febra si a varsat. Medicul ne-a sfatuit sa nu ii dam decat san o perioada pentru ca era la regim. Peste o saptamana i-am descoperit primul dinte (1 incisiv central de jos) care e urmat de alti 3 dintisori gata sa erupa. Problema mea este ca nu mai vrea sa manance nimic in afata de san. Are deja 7 luni si o saptamana si nu stiu daca e normal sa manance doar san. Cum as putea sa continui diversificarea daca ea refuza orice aliment? Va multumesc.

Intrebare pusa de: Mihaela Gostinn( 26 ani), , Bucuresti

Expertul nostru va raspunde:

La aceasta varsta trebuie neaparat diversificata alimentatia. Pana la 7 luni trebuiau sa fie introduse urmatoarele alimente:
– piure de fructe (mar, banane etc)
– branza de vaci
– piure de legume cu carne
– galbenus de ou fiert tare
– ficat
– iaurt cu cereale
Acestea se dau alternativ, nu toate in aceeasi zi.

Va stept la o consultatie la Clinica Sanador.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului