Regulile folosirii biberonului

Chiar daca deocamdata il alaptezi la san, aceste reguli iti vor fi de folos pentru cand ii vei diversifica alimentatia si vei avea nevoie si de biberon.

Cat de des il hranesti?
La fel ca si in cazul alaptarii la san, majoritatea expertilor sunt de parere ca nu ar trebui sa ai un program fix in primele luni.

Da-i sa manance la doua, trei ore sau atunci cand scanceste pentru ca-i este foame. Nu forta bebelusul sa manance daca nu mai vrea.

Sterilizarea biberoanelor
Inainte de folosirea unui biberon nou, trebuie sa-l sterilizezi scufundandu-l intr-o oala cu apa fiarta timp de cel putin cinci minute. Apoi pune-le la uscat pe un prosop curat.

Dupa ce il sterilizezi prima data, nu e nevoie sa o faci dupa fiecare folosire. E de ajuns sa-l speli bine cu apa calda.

Sterilizarea apei
Desi multi parinti sterilizeaza apa de la robinet, prin fierbere, atunci cand o folosesc in prepararea laptelui praf, este recomandat sa folosesti apa plata.

Cum incalzesti biberonul?
Nu exista un motiv anume pentru a-i da bebelusului laptele caldut, dar cu siguranta acesta il prefera celui rece.
Poti sa incalzesti biberonul scufundandu-l intr-o oala cu apa calda (nu fiarta) sau tinand-ul la robinet sub jetul de apa calda. De asemenea, exista si incalzitoare create special pentru acest scop.

Nu folosi niciodata cuptorul cu microunde pentru a incalzi biberonul, deoarece acesta incalzeste in mod inegal si poate crea zone mai fierbinti care vor duce la arsuri si, de asemenea, scade valoare nutritionala a laptelui.

Cum sa pui bebelusul intr-o pozitie confortabila
In general, in cazul bebelusilor totul consta in a asculta si a observa. Daca suge zgomotos, inseamna ca trage prea mult aer. Pentru a-l ajuta sa nu mai inghita aer, tine bebelusul intr-un unghi de 45 de grade.
Ai grija sa agiti biberonul astfel incat tetina sa fie plina cu lapte si sa eviti astfel sa inghita aer.

Foto: Cristian Robescu.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton