Rejuvenarea vaginală: ce presupune și prin ce metode se poate realiza

Fiecare parte a corpului poate fi afectată de procesul natural de îmbătrânire sau de o serie de alți factori, inclusiv regiunea intimă. Atunci când se observă o laxitate și un disconfort în această zonă, se poate apela la o procedură specială, și anume rejuvenarea vaginală. Descoperă mai multe despre această procedură și cum se poate realiza.

Ce înseamnă rejuvenare vaginală?

Rejuvenarea vaginală reprezintă o procedură care are ca scop principal reîntinerirea și remodelarea zonei intime feminine. Aceasta adresează modificările care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă și care pot afecta calitatea vieții unei femei. Printre problemele pe care rejuvenarea vaginală le poate aborda se numără slăbirea musculaturii și a mucoasei vaginale, prezența țesutului în exces în zona labiilor, scăderea lubrifierii și alte disfuncții care pot cauza disconfort în timpul actului sexual sau pot duce la apariția incontinenței urinare.

Cum se poate realiza rejuvenarea vaginală?

Există mai multe modalități prin care poate fi abordată o astfel de intervenție. Se pot aborda metode chirurgicale tradiționale, precum vaginoplastia, care implică îndepărtarea excesului de țesut, îngustarea vaginului și retonifierea musculaturii acestei regiuni.

Totuși, o altă metodă cu adevărat revoluționară și mult mai modernă este utilizarea tehnicilor de medicină regenerativă. În acest caz, vorbim despre rejuvenare vaginală fără operație, care presupune injectarea de grăsime proprie în zonele care necesită intervenție. Această procedură are avantajul de a fi minim invazivă și de a utiliza propriul țesut al pacientei pentru a obține rezultatele dorite. Aceasta poate ajuta la refacerea țesuturilor deteriorate sau slăbite și la restabilirea funcționalității vaginale.

Când se recomandă?

Procedura este adesea recomandată în cazul pacientelor la care a apărut un exces de țesut în zona labiilor mici, concomitent cu o pierdere a tonusului în zona labiilor mari. Acest exces de țesut poate provoca disconfort fizic, dar poate fi deranjant și din punct de vedere estetic. Rejuvenarea vaginală este utilă și în cazul femeilor care au trecut prin nașteri naturale. În urma nașterii, se poate produce o pierdere a elasticității țesutului și a sensibilității acestuia, iar procedura poate ajuta la restabilirea tonusului și redarea sensibilității.

Simplul proces de îmbătrânire poate fi și el un motiv bun pentru a urma această procedură. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul nostru produce mai puțin colagen, ceea ce face ca pielea și țesuturile să fie mai puțin elastice. Această laxitate poate provoca disconfort și poate afecta aspectul estetic al zonei intime. Prin urmare, rejuvenarea vaginală poate fi o opțiune pentru a restabili aspectul tineresc al zonei, a readuce confortul și a îmbunătăți încrederea în sine a pacientelor.

Beneficiile rejuvenării vaginale fără operație

Dacă te decizi să apelezi la o astfel de procedură, îți recomandăm tehnica de rejuvenare vaginală fără operație. Aceasta aduce câteva beneficii clare, pe care nu ar trebui să le neglijezi.

  • Tehnică non-invazivă: Rejuvenarea vaginală fără operație începe prin recoltarea de grăsime, urmată de prelucrarea acesteia și apoi injectarea în zonele unde este necesară. Așadar, vorbim despre o metodă foarte puțin invazivă, fără incizii în zona intimă, care se poate realiza rapid.
  • Recuperare mai rapidă: Pacientele pot reveni la activitățile lor obișnuite într-un timp scurt, însă vor trebui să respecte cu grijă indicațiile medicului.
  • Mai puține riscuri și complicații: Rejuvenarea vaginală fără operație se bazează pe utilizarea țesutului propriu al pacientei, eliminând astfel riscul de respingere sau de reacții adverse. În plus, deoarece intervenția nu este una foarte dificilă, riscul de complicații este destul de mic.
  • Îmbunătățirea aspectului estetic și a stării de bine: Fiind vorba despre o intervenție estetică, pacientele își pot recăpăta încrederea în sine atunci când pot obține aspectul fizic dorit. În plus, disconfortul provocat de laxitatea pielii și țesuturilor din zona intimă poate dispărea.

Rejuvenarea vaginală fără operație este un proces ce poate avea loc rapid, ajutând pacientele să se simtă mult mai bine în pielea lor și să aibă parte oricând de confort. Ia legătura cu un medic specialist estetician și află ce poți face pentru a te simți din nou tânără.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial