Relatii mai bune in 2011

Daca as fi fost pusa sa imi fac o lista de dorinte formata din 3 lucruri (asa cum face pestisorul de aur), as fi spus sanatate pentru mine si ai mei, minte multa si o relatie fericita.

Chiar nu e pe principiul – ce iti doresti este ceea ce nu ai. Pentru ca am din toate, dar as vrea ca aceste lucruri sa se mentina si sa se dezvolte, caci, daca am aceste puncte de sprijin, chiar pot sa mut Universul din loc.

Si daca la capitolul sanatate si minte multa simt ca tine mai mult de mine, ma simt putin mai nesigura in ceea ce priveste fericirea relatiei. Nu depinde doar de mine. Dar daca ne organizam…

Revigorarea relatiei
Este primul lucru pe lista de dorinte pentru anul viitor si bine-ar fi sa faceti si voi la fel, chiar daca relatia voastra dureaza numai de un an. Relatia este ca un copil de care trebuie sa ai mereu grija.

Cum l-ai neglijat putin, cum a luat-o razna. Si, spre deosebire de un copil, care este destul de rezistent si chiar reuseste uneori sa isi replieze comportamentul, relatia nu are capacitatea de a se „repara” singura. Cand se imbolnaveste, cand e ranita, face cicatrice foarte urate. Care ii afecteaza destul de mult functionarea.

Deci anul ce vine voi avea in vedere relatia de cuplu cat mai des posibil. Am citit despre cateva trucuri de revigorare. Problema este ca de multe ori citesc, mi se pare ok ce aflu, dar nu aplic niciodata sau aplic partial ce citesc. De data asta, voi stabili clar ce am de facut:

Capitolul Cuplul sexy
Schimbarea garderobei de casa – nu voi mai lasa la indemana mea si nici a lui hainele lalai, decolorate si patate care „merg” in casa. Pijamalele pe care le va aduce Mosul anul acesta vor fi colorate si sexy. Schimbam si asternuturile – mai matasoase si in culori imbietoare.

Sa nu uit de lumanarile parfumate, uleiurile pentru aromaterapie si masaj. Tot pe lista Mosului. Lenjeria de corp merita si ea o restructurare majora.

Capitolul Fitness
Voi face abonament pentru amandoi la sala sau la inot, ori la dans. Va trebui sa discut cu el ce prefera. Sunt cativa ani de cand ne dorim sa facem asta. Sau, poate, vrea sa luam acasa ceva aparate de gimnastica? Vorbim si calculam ce este mai convenabil.

Ah, sa nu uit de plimbarile zilnice pentru sanatate… Prin parc. Nu facem neaparat jogging, dar macar o aerisire. Vom avea timp sa vorbim despre noi, despre copii, despre job, pe teren neutru.

45% dintre persoanele casatorite obisnuiesc sa discute cu partenerul despre problemele pe care le au, in timp ce numai 14% dintre persoanele divortate obisnuiau sa discute despre aceste probleme in cadrul cuplului.

Capitolul Timp pentru cuplu
Voi instaura orele fara tv, ale familiei. Zilnic, sau macar la cateva zile, vom stabili impreuna un interval de timp (minimum doua ore) in care familia este reunita acasa, perioada in care televizorul va fi oprit.

La fel si calculatorul si telefoanele. Am auzit ca efectul este minunat – si asupra echilibrului psihic, si asupra facturii de curent, si asupra legaturilor de familie.

Capitolul De ce el
Vom face amandoi cate o lista cu motive pentru care fiecare l-a ales pe celalalt ca sa-i fie alaturi „si la bine, si la rau”.

Dupa ce vom citi listele, vom avea grija sa fie la indemana pe noptiera, pentru a le reciti ori de cate ori ne incearca tristetea, indoiala, supararea, pentru ca, de multe ori, din diferite motive, uitam aceste lucruri.

Relatia cu parintii si socrii
La capitolul acesta voi avea mai mult de muncit pentru ca am stricat cam multe in ultimul timp. Voi incepe diplomatic prin a nu mai critica.

Pe principiul – tacerea e de aur. Daca nu am nimic bun de spus, voi tacea. Apoi, voi cauta sa gasesc cel putin o trasatura minunata a acelor persoane care formeaza familiile noastre, pentru a o sublinia cu voce tare.

Voi avea grija ca anul viitor sa fie marcate prin telefoane si eventual vizite toate aniversarile din familiile noastre si – cel mai important – sa le multumesc ca exista si ca datorita lor existam si noi.

Trebuie sa ma abtin sa mai critic in fata partenerului meu ceva din ce fac ai mei sau ai lui. Pana la urma, nu sunt nici eu un model de perfectiune.

Text: Cristiana Haica, Foto: Dreamstime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii