Remedii eficiente testate pentru scaderea febrei

Cred ca orice mamica stie cat de grele sunt momentele in care copilul are febra si ca cea mai grea este perioada lunga de asteptare pana scade febra dupa ce i-ai dat antiermice.

Din pacate puiul meu a racit foarte des si toate racelile lui au fost cu febra mare de tot care ceda foarte greu la antitermice, asa ca am discutat cu medicul pediatru si am rugat-o sa ma ajute si cu alte remedii pentru a-l ajuta sa ii scada mai repede febra.

Lista de mai jos cuprinde remediile pe care le-am testat cu fiul meu si care chiar au functionat si care sper sa va fie si voua de folos.

Dezbraca copilul

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand copilul are febra mare, este sa il dezbraci, preferabil sa ramana doar in scutec sau in chilotei, pentru ca hainutele, oricat de subtiri sunt, intretin caldura corpului si astfel sunt o piedica in scaderea febrei.

Daca copilul face frisoane, (ceea ce se intampla frecvent la baietelul meu, pe perioada de timp in care febra este in crestere) il poti acoperi cu un cearceaf dar in niciun caz nu ii pune o patura pe el, din aceleasi considerente, ca va sustine cresterea temeperaturii.

Sosete cu cartof crud ras

Curata de coaja un cartof, da-l pe razatoarea mare si pune-l apoi in sosetute. Incalta copilul cu sosetutele cu cartoful ras si schimba-le o data la 15 minute.

Cartoful ras este foarte bun si cand este vorba de amigdalite, pus intr-o esarfa si legat in jurul gatului, pentru ca ajuta la reducerea inflamatiei.

Sosete cu apa

Uda sosetele copilului cu apa calaie spre rece si pune-i-le in picioare. Uda-le din nou imediat ce se incalzesc ceea ce, daca vorbim de febra mare, peste 39 de grade Celsius, va insemna o data la 3-5 minute.

Sub nicio forma nu folosi sosete cu otet, alcool medicinal sau orice fel de alcool pentru ca pe langa faptul ca ii poate provoca arsuri la nivelul pielii, nu ajuta deloc la scaderea febrei, ba din contra poate cauza efectul invers, de crestere.

Baie in cada

Umple cada cu apa si lasa-l sa se joace in cada. Temperatura apei din cada trebuie sa fie egala cu temperatura pe care o are copilul, adica daca cel mic are 39,5 grade celsius, atunci atat trebuie sa aiba si apa din cada.

Il poti lasa sa se joace in cada pana la 30 – 40 de minute, pentru ca pe masura ce apa din cada se va raci, va scadea si temperatura corpului copilului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau