Remedii naturale care te scapă de hemoroizi

Hemoroizii sunt dilatații venoase (varicoase), care apar în interiorul canalului anal, la o adâncime de circa 4-5 cm, prin dilatarea unor mici pernițe venoase. Constipația, statul în șezut ore întregi și în mod repetat, sarcina și nașterea sunt câțiva factori care declanșează apariția de hemoroizi. Odată ce au apărut, acești hemoroizi continuă să crească în dimensiune, iar traumatizarea lor (la defecație) produce dureri și sângerări. Uite câteva remedii naturale care te ajută să scapi de hemoroizi și durerile asociate cu ei. 

Hrean

Taie 4-5 rădăcini de hrean, pune-le într-un vas cu 1,5 litri apă și lasă-le la fiert timp de 4-5 minute. Dă apoi vasul la o parte de pe foc și agaudă treptat, puțin câte puțin, 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Acoperă vasul cu un carton în centrul căruia faci o gaură. Stai deasupra vasului, astfel încât aburul să încălzească zona dorsală. Tratamentul se efectuează 7 zile la rând.

Oțet de mere

Aplică pe hemoroizi, la fiecare două ore, un tampon de vață îmbibat în oțet de mere. Tratamentul se face în pararel cu o cură internă – dimineața, pe tomacul gol,  se bea apă cu oțet și miere de albine.

 

Albuș de ou

Se face o pastă din albuș de ou, bătut cu puțin ulei de măsline și vin alb și se aplică această pastă de mai multe ori pe zi pe hemoroizi.

Varză murată

Se beau de 3 ori pe zi, înainte de masă, 100 de ml de varză murată. Dacă hemoroizii sângerează, în afară de zeama de varză murată este bine să se consume zilnic varză proaspătă sau murată.

 

Făină de orz

Se aplică cataplasme cu făină de orz, amestecată cu apă, până devine o pastă groasă, pe locul dureros și se lasă să acționeze cât mai mult (2-3 ore).

Azmățui

Cataplasmele cu frunze opărite de azmătui, aplicate pe hemoroizi, calmează durerile asociate cu aceștia.

Frunze de dafin

10-15 frunze de dafin se fierb într-un litru de apă, timp de 5 minute. Se lasă la infuzat și hemoroizi 2apoi se strecoară. Se fac băi de șezut în această infuzie, până când se răcește. Tratamentul trebuie repetat de 4-5 ori pe săptămână.

Leurdă

Mănâncă, timp ce minim 3 săptămâni, în fiecare zi, măcar 200 g de salată de leurdă, folosită încă de acum 2000 de ani de greci, ca un puternic detoxifiant. Vei scăpa de hemoroizi.

Mărar

Bea în fiecare zi 2 căni dintr-o infuzie de frunze și tulpini uscate de mărar – se pun 2 lingurițe de mărar la o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 20 de minute.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin