Remedii naturale care te scapă de petele pigmentare

Expunerea la soare, folosirea de autobronzante, abuzul de antibiotice sau fluctuațiile hormonale sunt de vină pentru apariția petelor pigmentare, care ne îmbătrânesc și pe care ne străduim să le acoperim apoi cu fonduri de ten și pudre. Câteva remedii naturale sunt foarte eficiente în a diminua sau șterge cu totul petele pigmentare. Uite ce poți încerca:

Suc de lămâie

Un înălbitor natural, sucul de lămâie poate fi aplicat direct pe pielea afectată de pete pigmentare – se ține peste noapte și se îndepărtează dimineața cu apă călduță.

Oțet de mere și ceapă

Taie o ceapă în jumătate și îmbibă jumătățile în oteț de mere. Freacă apoi cu ceapa înmuiată în oțet zonele pătate și lasă-le să se usuce natural, fără a șterge fața. Repetă tratamentul de o dată pe zi, timp de 6 săptămâni.

Suc de castraveți

Stoarce o jumătate de castravete și aplică sucul pe un tampon demachiant, pe care îl lași apoi pe față sau pe zonele cu pete pigmentare. Sucul de castravete este un înălbitor natural și în plus, hidratează în profunzime tenul.

Hrean și lapte

Scapi rapid de petele pigmentare cu ajutorul hreanului. Înmoaie o rădăcină de hrean în lapte, timp de 40 de minute, apoi freacă pielea pătată, fără a apăsa prea tare. Tratamentul poate fi efectuat o dată pe săptămână și are ca efect secundar stimularea circulației și un ten strălucitor.

Turmenic

Foarte sănătos și conferind un gust aparte mâncărurilor, turmenicul te ajută să scapi și de petele pigmentare – pune într-un pahar cu lapte o lingură de turmenic și spală-te cu acest amestec pe față, folosind un tampon demachiat.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin