Remedii naturale care te scapă de sinuzită

Cele mai multe episoade de sinuzită se declanșează iarna, ca rezultat al unei infecții virale. Mucusul și fluidul secretat în sinusuri cauzează presiune și durere, iar bacteriile se înmulțesc rapid. Câteva remedii naturale te pot scăpa însă rapid de sinuzită!

Inhalații cu bicarbonat

Într-un vas cu apă clocotită se pune o linguriță de bicarbonat de sodiu, un fir de busuioc și câteva frunze de mentă. Se acoperă vasul cu un prosop și se fac inhalații timp de câteva minute.

Borș

O cură de 2-3 săptămâni în care se bea cu un sfert de oră înainte de masă o cană cu borș te scapă de sinuzită, dar și de bronșită și astm.

Fagure

Se mestecă de 5-6 ori pe zi bucăți de fagure de miere, de circa 2-3 cm. După masă se mănâncă o lingură de miere curată, care se ține cât mai mult pe limbă. Tratamentul trebuie urmat minim o săptămână.

 Sare prăjită

Toarnă un pahar de sare grunjoasă într-o tigaie și las-o la prăjit (fără ulei). Apoi, pune sarea într-un săculeț de pânză, învelește săculețul în 2-3 șervete de bucătărie și aplică-l pe nas, astfel încât să nu te frigă, dar să încălzează bine zona. Când simți că se răcește, mai scoate câte un șervet. Repetă zilnic tratamentul, timp de 10 zile.

Pulbere de busuioc

Ia în fiecare zi, timp de 2 săptămâni, o linguriță de pulbere de busuioc în care ai pus o picătură de ulei esențial din aceeași plantă.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin