Remedii naturale pentru arsurile solare

Ai stat prea mult la soare? Uite câteva remedii naturale care te ajută să tratezi arsurile solare (pe care ar fi de dorit, totuși, să le previi…)

Brânza de vaci calmează iritațiile pielii provocate de arsurile solare. Aplică un strat subțire de brânză de vaci (scoasă din frigider) pe locul afectat și îndepărtează atunci când brânza s-a încălzit. Înnoiește stratul de brânză de 2-3 ori și apoi clătește zona cu apă călduță spre rece.

Adaugă câteva linguri de făină de ovăz în apa de baie – calmează și tratează pielea afectată de arsurile solare. Ai grijă însă atunci când ieși din cadă, căci făina de ovăz face suprafețele alunecoase.

 

Aplică o infuzie de ceai verde lăsată la răcit în prealabil, pe pielea afectată de arsurile solare – ceaiul verde are efect antiinflamator și calmează rapid pielea afectată de razele uv.

Taie felii subțiri de castravete, pe care le aplici direct pe pielea arsă de razele solare – este de preferat să scoți castravetele direct din frigider, pentru că, rece fiind, absoarbe mai bine căldura în exces de la nivelul pielii și ajută mai bine la hidratarea și calmarea zonei afectată de arsurile solare.

 

Vinetele sunt foarte eficiente în tratarea arsurilor solare. Ele sunt, de altfel, folosite în câteva produse care tratează cancerul de piele. Zdrobește pulpa legumei și aplică direct pasta obținută pe zona arsă.

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin