Remedii naturale pentru mastita

Alaptarea este un moment special de legatura intre mama si bebelus, insa, ca in apropape orice imprejurare, exista si o parte neplacuta a alaptarii.

Acesta include dificultatile de lactatie, cantitatea scazuta de lapte, angorjarea sanilor si mult temuta mastita.

Mastita este cel mai mare cosmar al mamicilor care alapteaza. Este o infectie a tesutului mamar care inseamna marire, umflare, aparitia nodulilor si durere la nivelul sanului afectat.

Durerea a fost descrisa ca fiind extrem de puternica de catre mamicile care au suferit de mastita, iar afectiunea poate fi atat de puternica incat sanul afectat sa devina rosu si tare.

Iata cateva remedii naturale care pot ajuta la combaterea mastitei.

Rece si cald

Ambele sunt de ajutor pentru reducerea durerii. Se aplica comprese calde cu 15 – 30 de minute inainte de alaptare pentru a slabi blocajul cananelor si a facilita alaptarea, apoi dupa alaptare, se aplica tip de 15 – 30 de minute, comprese reci (gheata invelita in prosop) pentru a reduce inflamarea. Sunt recomandate de asemenea si bai calde cu sare de mare.

Echinaceea

Echinaceea este un imunostimulator si ajuta organismul la combaterea infectiilor. Daca se foloseste corespunzator acest remediu de la primul semn de inflamare, poate fi la fel de eficient precum antibioticele.

Foi de varza

Pe cat de neobisnuit poate sa para, folile crude de vaza asezate in sutien, peste sanul inflamat, vor face minuni pentru reducerea inflamatiei. O foaie rece de varza functioneaza ca o compresa pentru a reduce inflamatia. Acest remediu cu varza nu doar reduce inflamatia, dar ajuta de asemenea si la desfundarea canalelor pentru a elimina infectia.

Usturoiul crud

Intr-adevar usturoiul nu este foarte bun pentru burtica bebelusului, insa face minuni pentru infectii. Cel mai bine este sa se taie in felii catelul de usturoi si sa se inghita imediat cu apa.

Odihna si alaptare

Unii experti in alaptare sustin ca mastita poate fi un semn ca mama este epuizata si are nevoie de odihna sau ca a trecut prea mult timp de cand nu a alaptat. Astfel recomandarea este simpla, mamicile trebuie sa se odihneasca si sa se ocupe doar de alaptarea bebelusului.

Hidratarea

Consumul de apa este extrem de important in combaterea mastitei, astfel ca desi ocupate si obosite, mamicile trebuie sa nu uite sa consume apa, cat mai multa apa.

Ca in orice problema medicala, cel mai bun remediu este preventia. Alaptarea constanta previne blocarea canalelor, iar daca bebelusul nu cere sa fie alaptat suficient de des, este recomandata folosirea unei pompe de san pentru golirea sanilor.

Nu trebuie ca mastita, aceasta infectie urata, sa strice ceea ce este un moment special de legatura intre mami si bebe.

Aceste remedii te ajuta sa combati natural mastita si sa creezi multe amintiri frumoase alaturi de bebelusul tau, insa mastita este o infectie serioasa care poate duce la probleme mult mai grave.

Nu in toate cazurile remediile naturale pot combate mastita astfel ca daca simtomele se inrautatesc sau nu dispar este recomandata vizita la medicul ginecolog pentru tratament.

Surse: wellnessmama.com; naturalnews.com; organicmamacafe.com;
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton