Remedii naturale pentru oboseală

Câți oameni obosiți, tot atâtea remedii. Dar care sunt soluțiile într-adevar eficiente și cui se potrivesc ele? Vezi ce remedii naturale poți folosi, în funcție de ce cauzează oboseala.

Dupa un sondaj recent, doua treimi dintre femei si aproape jumatate dintre barbati se plang de oboseala. Fizica sau mentala? Raspunsul este surprinzator. In 75% dintre cazuri, ea are o natura psiho-intelectuala. Se stie ca un organism slabit genereaza ideile negre si ca un moral pesimist sapa in energia noastra vitala. Iata asadar un dublu motiv pentru a sustine organismul in perioadele sale dificile. Si, pentru asta, nimic mai bun decat sa te indrepti spre remediile 100% naturale. Dar care sa fie cele mai eficiente si, in plus sa dea senzatii agreabile?

Epuizare
Polenul si laptisorul de matca

Uita de curele cu polen uscat bobite (cu gust destul de neplacut), si cumpara polen proaspat. E dulce si se topeste ca mierea. In plus, e antiseptic, regenerator al florei intestinale, protector cardio-vascular, antioxidant si bogat in seleniu. Se foloseste in cure de la trei pana la sase saptamani, intr-o cantitate de o lingurita pe zi. Cat despre laptisorul de matca, energizant si antistres, se poate consuma in cure de trei pana la no­ua saptamani, sub forma unei bobite de ma­za­re ce se topeste sub limba, pe stomacul gol. Recomandat doar celor care nu au alergie.

Trecerea la alt anotimp
Apa de mare

Ti-ai terminat deja resursele inmagazinate vara trecuta. Ca in fiecare an, in aceasta perioada, esti epuizata. Apa de mare iti poate veni in ajutor. Este foarte bogata in minerale si oligoelemente, remineralizanta si regeneranta. Filtrata, apa de mare se prezinta sub forma de fiole care se beau dimineata pe stomacul gol, timp de douasprezece saptamani. Destinata atat copiilor, cat si adultilor, ea trebuie evitata in caz de hipertensiune si de hipertiroidie.

Stres

Acerola

Poluare, alergatura si, in plus, fumezi! Stresul cotidian ameninta serios rezervele tale de nutrienti. Ai nevoie de o solutie imbatabila. Ideal: acerola. Aceasta cireasa din Amazonia este fructul cel mai bogat in vitamina C (de la 1000 la 5000 mg de vitamina C la 100 g de fructe proaspete), de departe inaintea portocalei (50 mg) sau a kiwi-ului (25 g). Este dulce, putin agresiva pentru stomac si nu afecteaza somnul. Este suficient sa se ia una sau doua tablete pe zi. Poti sa o asociezi cu o alta cura de care ai nevoie.

Foame bruscă și violentă

 

Shitake

Compensezi senzatia de oboseala napustindu-te seara asupra unor alimente nesanatoase precum mezeluri, cipsuri sau ciocolata. Ar trebui sa stii ca efectul este distrugator. Dintr-odata, ficatul si stomacul tau vor fi epuizate si ele. De origine asiatica, shiitake este o ciuperca ce intareste sistemul imunitar si lupta contra colesterolului daunator. Altadata numit elixirul vietii', face azi obiectul cercetarilor in Franta si in Asia pentru a ameliora starea generala a bolnavilor spitalizati, seropozitivi, mai ales. Il gasim uscat in magazinele exotice, se pune in preparatele coapte, in omlete sau in salate, sau sub forma de garnituri.

 

citește continuarea articolulului aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton