Remedii naturale pentru picioare umflate in timpul sarcinii

Una din cele mai frecvente neplaceri din timpul sarcinii este umflarea picioarelor, care este deopotriva deranjanta, cat si inestetica. Iata cateva remedii naturale pentru picioare umflate in timpul sarcinii.

De ce se umfla picioarele in timpul sarcinii?

Inflamarea picioarelor (uneori si a mainilor, fetei, pulpelor) in timpul sarcinii e cauzata de faptul ca organismul retine cu pana la 50% mai multa apa.
Acest lucru se intampla deoarece corpul femeii insarcinate se asigura ca fatul va avea parte de hidratarea necesara in caz de nevoie.

Rinichii regleaza volumul de lichide din organism. Daca este cald si femeia insarcinata este deshidratata, organismul stocheaza suplimentar lichide.

Remedii pentru tratarea si prevenirea picioarelor umflate in timpul sarcinii

1. Nu sta jos sau in picioare timp prelungit

Evita sa stai jos sau in picioare perioade lungi de timp. Oricare din aceste 2 activitati, daca e facuta pentru prea mult timp, poate duce la umflarea picioarelor.
Alterneaza statul jos cu mersul si evita statul in picioare excesiv pe cat posibil.

2. Ridica picioarele

Foloseste-te de gravitatie pentru a preveni umflarea picioarelor in timpul sarcinii.
Cand te relaxezi in pat sau pe canapea, tine picioarele mai sus decat restul corpului, pe o perna comoda.

3. Hidrateaza-te mai bine

Desi nu suna logic, o mai buna hidratare iti ajuta organismul sa inteleaga ca nu e seceta si, deci, nici nevoie de a pastra rezerve nu exista.

4. Redu consumul de bauturi cafeinizate

Fie ca e cafea sau alte bauturi pe baza de cafeina, trebuie sa reduci consumul lor, deoarece si acestea din urma au acelasi efect asupra organismului: deshidrateaza si duc la retentie de apa.

5. Fa exercitii zilnice

Poti alege sa faci plimbari usoare, mai ales daca esti in ultimele luni de sarcina sau, daca iti place apa in mod deosebit, poti practica inotul.

Inotul este un mod excelent de a reduce din presiunea pusa pe picioare in timpul sarcinii si de a face si miscare in acelasi timp.

6. Aplica foi de varza

Dupa o zi lunga, desfa cateva foi de varza. Taie-le nervurile si ruleaza-le bine cu sucitorul, apoi infasoara-le in foi de varza.
Vei fi surprinsa sa vezi cat de mult ti se vor desumfla picioarele pana dimineata!

7. Maseaza-ti picioarele

Masajul la picioare nu doar ca e foarte placut, insa ajuta sangele sa circule mai bine si poate reduce chiar inflamatia. Maseaza-ti picioarele in fiecare seara sau, chiar mai bine, roaga pe cineva drag sa faca asta pentru tine si garantat vei simti o imbunatatire.

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire