Remedii naturiste care te scapă de cârcei

Cârceii sunt contracţii involuntare şi dureroase ale muşchilor. Aceste crampe musculare extrem de dureroase apar atunci când are loc o suprasolicitare fizică, sunteţi stresaţi sau când organismul înregistrează carenţe de calciu sau magneziu. Iată câteva remedii naturiste care te scapă de cârcei.

 

  • Maceratul din coajă de ou îţi oferă necesarul de calciu şi de magneziu. Într-un recipient de sticlă, cojile a cinci ouă se acoperă cu sucul de la două-trei lămâi. Amestecul se lasă la macerat trei-cinci zile şi se filtrează. Se amestecă apoi cu miere şi se iau două linguriţe pe zi, înainte de mese şi câte două linguriţe după fiecare masă.
  • Şi gulia poate preveni apariţia cârceilor, bea zilnic 200 ml de suc proaspăt de gulie. Consumul este recomandat mai ales dimineaţa, pe stomacul gol.
  • Consumă un amestec format din două linguri de oţet de mere şi o linguriţă de miere, într-un pahar de apă caldă. Oţetul de mere este foarte bogat în potasiu. Şi masajele cu unguente antiiflamatoare pe bază de arnică, gălbenele, muşeţel sau cu uleiuri volatile care stimulează circulaţia sângelui (eucalipt, camfor, mentol sau levanţică) vă vin în ajutor. Ceaiul de creţişoară este şi el extrem de benefic. Se face infuzie dintr-o linguriţă de plantă la un litru de apă fiartă. Se beau două-trei căni pe zi, având efect de tonifiere a muşchilor. Şi băile calde cu plante aromatice relaxante care activează circulaţia sângelui, vă calmează şi vă detensionează întregul organism.
  • Masează cu ulei esenţial de ghimbir sau cu tinctură. Acesta stimulează circulaţia sangvină şi ajută la detensionarea muşchilor. Ghimbirul poate fi folosit şi sub formă de infuzie fiind foarte eficient în calmarea durerilor. Se bea două-trei căni pe zi, timp de 10 zile pe lună.
  • Un alt remediu e să se administreze sublingual, sub formă de pudră, câte un gram de produs naturist de coada-calului, de trei ori pe zi. Iarba-remediu se poate folosi şi sub formă de decoct, preparat dintr-o linguriţă de plantă uscată şi 250 ml de apă. Totul se fierbe un sfert de oră. Se beau trei căni pe zi pentru a scăpa de cârcei.
  • Cârceii pot fi provocaţi şi de ateroscleroză şi pot fi trataţi cu infuzie din frunze de alun. O lingură de plantă uscată se foloseşte pentru 200 ml de apă clocotită. După prepararea infuziei, înainte de a fi băută, în cană se adaugă zece picături de tinctură de frunze de alun.

 

Citește mai multe aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport